Negatív kritikából bombasiker: ilyen utat járt be a Blumhouse új thrillere, az Öt éjjel Freddy Pizzázójában [VIDEO]

MOZI HÍREK – Ősztől látható a mozikban az Öt éjjel Freddy Pizzázójában című thriller, amelynek alapötlete érdekes utat járt be, mire a történet vászonra került. Scott Cawthon azonos című világsikerű videójátéka, amelyen a film alapul, egy kudarc nyomán született.

 

Cawthon előző videójátéka családbarát szórakoztatást ígért, amennyiben kedves mackók favágó vállalkozását kellett felfuttatni. Csakhogy a játékosok a főrumokon azt vetették a fejlesztő szemére, hogy a fanyűvő mackók leginkább ijesztő animatronikus (azaz távirányított robot) plüssjátékokra emlékeztetnek. Oké, adok én nektek ijesztő animatronikus plüssjátékokat, gondolta Cawthon, és kitalálta az Five Nights at Freddy’s (FNAF) című videójátékot, amelyben egy éjszakai biztonsági őr a bezárt pizzériát benépesítő – hajdan a pizzázó gyerekek szórakoztatását szolgáló – vérengző plüssjátékokkal viaskodik. Az izgalmas játék több folytatás ért meg és könyvsorozat is készült belőle, külön univerzumot építve az elátkozott pizzéria köré. Ez a franchise megragadta a Blumhouse stúdió figyelmét, és elkészült a film, amely magában hordozza a folytatások lehetőségét.

A nagy kérdés, hogy Öt éjjel Freddy Pizzázójában felfedi-e a titkot, hogy mitől kergülnek meg éjjelente a plüssjátékok, vagy csak lassan adagolja a választ a folytatásokban, hogy filmen is önálló univerzumot építsen.

(Five Nights at Freddy’s – hazai bemutató: 2023. november 2.)

 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu