„Elveszett” volna két Marvel-projekt?! Komoly bajok lehetnek a Disney háza táján…

MOZI HÍREK – Egy Marvel Studios film és egy Disney Plus sorozat hiányzik a Disney rövidtávú bemutatótervéből. Annak ellenére, hogy korábban már a megjelenési dátumokat is megadták…

 

 

A Deadpool 3 és a hamarosan megjelenő Sólyomszem spin-off, az Echo hiányzik a Marvel és a Disney közeljövőbeli megjelenési ütemtervéből. Ráadásul úgy, hogy korábban a premierjük a vizsgált időszakra volt meghirdetve!

Amióta először bejelentették, hogy a Disney már dolgozik egy Sólyomszem spin-offon, amely Echo karakteréről szól, a projekt az egyik legjobban várt közelgő Disney Plus sorozat volt. A rajongók alig várták, hogy többet megtudjanak a hallássérült bennszülött háttértörténetéről és a Sólyomszemre gyakorolt tetteinek következményeiről.

A mozis oldalon a Deadpool 3 a Marvel Studios legjobban várt projektje volt, mióta bejelentették, hogy Hugh Jackman visszatér Farkas/Rozsomák szerepében.

A Deadpool 3 forgatása még azelőtt elkezdődött, hogy a sztrájkok leállították volna a gyártást. A Marvel Studios korábban megerősítette az Echo Disney Plus megjelenési dátumát. Mindkét projekt azonban feltűnően hiányzott a közelgő mozis megjelenések, illetve a közelgő Disney Plus és Hulu megjelenések menetrendjéből. Ezeket a Disney nemrégiben tartott befektetői hívása során mutatta be. Mindez annak ellenére történt, hogy a napokkal korábban bemutatott, a mozis megjelenésekről szóló grafikonon szerepelt egy cím nélküli Deadpool-projekt, amelyet 2024 májusára terveztek. Valamint az Echo is, amely korábban novemberben debütált volna.

Az Amerikai Írószövetség és a Színészcéh – Amerikai Televíziós és Rádiós Művészek Szövetsége által kezdeményezett sztrájk miatt számos projekt esetében elkerülhetetlen a késés. Mind a készülő projektek írói, mind a már gyártásban lévő projektek színészei – kevés kivételtől eltekintve – nem tudnak tovább dolgozni a produkciókon. Ez sem éppen az első eset, hiszen az Echo korábbi, 2023-as megjelenési dátuma is késéseknek tudható be. Fennáll a lehetősége annak, hogy az Echo sorozatot nem tekintik eléggé kiemeltnek ahhoz, hogy a Disney Plus streaming szolgáltatáson „kulcsfontosságú” megjelenésnek minősüljön. Ez a rövidlátó szemlélet azonban legalább akkora probléma lenne, mint az esetleges késések vagy gyártási problémák.

Amit az Echo állítólagos problémás gyártása mond a Marvel Studios kreatív folyamatáról, azt leszámítva, hogy a cég nemrég állítólag a minőséget a mennyiséggel szemben előtérbe helyező ideológiaváltás azt jelentheti, hogy a plusz idő szükséges lépés annak érdekében, hogy azok a projektek, amelyek az MCU nagyszabású terveiben nem értek el vágóhídra, megfeleljenek a vezetők által felállított új szabványnak.

A Deadpool 3 fontos híd a régebbi Fox-projektek és az MCU között. A karakterek és a történetszálak kilátásait megalapozhatja vagy megtörheti. Eközben az Echo egy izgalmas történet egy sokszínű főszereplővel. Segíthet abban, hogy még több ilyen filmet hozzanak létre az MCU-ban. Egyik projekt sem engedheti meg magának, hogy a franchise-t sújtó közönségfáradtságnak essen áldozatul.

Forrás: The Walt Disney Company

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."