CD Projekt RED: rengetegen dolgoznak az új The Witcheren

A lengyel stúdió megerősítette azt is, hogy a Cyberpunk 2077 második kiegészítője nem fog megvalósulni.

 

A CD Projekt (CDP) közölte 2023 első félévére vonatkozó pénzügyi eredményeit. Ebből a dokumentumból megtudtuk, hogy a Polaris kódnéven futó új The Witcher Project, a „New Saga” (új sága, történet) jelenleg a cég legfontosabb új projektje. Július végén közel kétszázhatvan dolgoztak ezen a játékon, így a Cyberpunk 2077: Phantom Liberty csapata után ez a legnagyobb.

Night City bővítése a következő üzleti jelentés során már nem lesz a legnagyobb, ugyanis a vezérigazgató, Adam Kicinski szerint a kiegészítőn dolgozó emberek legtöbbjét átviszik a The Witcher csapatába szeptember folyamán. Viszont hiába van újra nagyobb érdeklődés a Cyberpunk 2077 iránt, a lengyelek nem fogják átgondolni a terveiket, így továbbra is kitartanak a kijelentésük mellett: a Phantom Liberty lesz a játék egyetlen kiegészítője!

A VGC leírta, hogy Kicinski mit is nyilatkozott: „A döntés már ténylegesen megszületett. Ahogy azt már régen bejelentettük, nem fogunk második vagy harmadik bővítést csinálni [a Cyberpunk 2077-hez]. Ez a játék egyetlen bővítése, és ennek semmi köze a számokhoz, ahhoz, hogy mennyire vagyunk elégedettek, vagy sem az eladásokhoz, esetleg bármi ilyesmihez. Ez egy technológiai döntés, hogy őszinte legyek. Ez az utolsó alkalom, hogy a REDEngine-en dolgozunk, legalábbis egyelőre, és a belátható jövőben az Epic Unreal Engine-jét fogjuk használni. Ez volt az egyik fő oka annak, hogy úgy döntöttünk, ez az egyetlen [kieg]”, mondta Kicinski.

A Cyberpunk 2077 viszont folytatást kapni fog, és ennek Project Orion a kódneve. Erre ne számítsunk rövid időn belül, ugyanis még csak a tervezési fázisban van, azaz nincsen elg fejlesztő a projekt mögött, hogy a lenti, munkaerő-megosztás tábrázló diagrammon láthassuk. A Cyberpunk 2077: Phantom Liberty amúgy szeptember 26-án érkezik PlayStation 5-re, Xbox Series-re, illetve PC-re, ugyanis ebből már nem csinálnak PlayStation 4-es és Xbox One-os verziót, tehát ideje generációt váltani.

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu