The Walking Dead: Daryl Dixon – Végre választ kaphatunk arra, hogy a franchise lecseréli-e Rick Grimest

SOROZATELŐZETES – A „The Walking Dead” sorozat óta keresi Rick Grimes (Andrew Lincoln) méltó utódját, és a franchise következő spinoff-ja talán választ ad erre a kérdésre. Rick azóta fontos eleme a műsornak, hogy 2010-ben debütált, de miután Andrew Lincoln a kilencedik évadban távozott, az alkotók görcsösen próbálnak egy új központi karaktert találni. Bár Rick fia, Carl (Chandler Riggs) lehetett volna az ideális választás, őt már azelőtt megölték a sorozatban, hogy Rick elhagyta volna a képernyőt, így óriási űrt hagyva maga után.

 

A franchise hamarosan érkező Daryl Dixon központú spinoffja lehet a legalkalmasabb platform ahhoz, hogy végre tisztázódjon: sikerült-e méltó utódot találni Ricknek. A sorozatnak Rick távozása után több mint két éve volt arra, hogy Daryl Dixont (Norman Reedus) az új főszereplővé formálja, akit a spinoffban először láthatunk egyedüli központi karakterként. Még Rick távozása előtt is a sorozat gyakran bontotta le a fő cselekményt kisebb szálakra, váltakozó karakterekkel. Ez a megközelítés Rick távozása után is folytatódott, azonban ez azt eredményezte, hogy nehezebben körvonalazható, kinek a körül bonyolódik most az események. A sorozat inkább egy ensemble, vagyis egy színészegyüttes központú, nem pedig egy egyértelmű főszereplő által hajtott.

 

Daryl Dixon: A „The Walking Dead” legvalószínűbb Rick Grimes-utódja

 

Rick Grimes helyét megtalálni gyakorlatilag lehetetlen feladat, de ha van rá esélyes, az Daryl Dixon. A rajongók által régóta kedvelt karakter már az első évadtól fogva jelen van a sorozatban és tartja magát a túlélők között. Ő a főszereplőgárda egyik legállandóbb tagja, és a legtöbb epizódban tűnt fel. Mivel a képregényekben nem kapott szerepet, a sorozat alkotóinak széles körű mozgástere volt Daryl karakterének fejlesztésében, és sikerült is belőle az egyik legikonikusabb túlélőt formálniuk.

Daryl megbízhatóságát többször is bebizonyította, gyakran mint Rick Grimes jobbkeze. Ezzel megmutatta, hogy ő az egyik legképzettebb és legelkötelezettebb túlélő a franchise egészében. Rick távozása óta Daryl egyre inkább előtérbe került: kulcsszerepe volt a Suttogók, a Kaszások és a Commonwealth történetszálaiban. Emellett Daryl vált az egyik legközelebbi személlyé Judith Grimes (Cailey Fleming) számára, akivel, hasonlóan Rickhez, segített irányítani és védelmezni.

Vannak érvek amellett is, hogy Daryl jobb vezető lehetne, mint Rick. Ha a 10. és 11. évadokra alapozunk, Daryl Dixon áll a legközelebb Rick Grimes karakteréhez. A sorozat növekvő nézettsége is azt sugallja, hogy ő lenne a legalkalmasabb, hogy átvegye a „The Walking Dead” központi szerepét.

 

Daryl Dixon szóló spinoffja: a végső teszt Rick Grimes pótlására

 

Míg Daryl Dixon kétségkívül betöltötte a Rick által hátrahagyott űrt a „The Walking Dead” sorozatban, az ő szóló spinoffja lesz az igazi próbatétel arra, hogy képes-e Rick Grimes központi szerepét átvenni. A „The Walking Dead: Daryl Dixon” az a platform, ahol Daryl egyedül kerül a középpontba, és megmutathatja, alkalmas-e arra, hogy főszereplőként vezesse a történetet. Bár az alapsorozat utolsó évadaiban Daryl a leginkább központi karakternek számított, más főszereplők is fontosak voltak a történet előrehaladásában. Az eredeti sorozat első évadaiban Rick volt az egyértelmű középponti figura, akinek körül a legtöbb jelentős esemény zajlott.

Daryl szóló spinoffja kiváló lehetőség számára, hogy Rick nyomdokaiba lépjen. Bár már rendelkezik egy jól megszerkesztett és népszerű karakterrel, ez lesz az első komoly próbatétele annak bemutatására, hogy egyedül is képes-e cipelni egy teljes sorozatot. Mivel „The Walking Dead: Daryl Dixon” Franciaországban fog játszódni, valószínűtlen, hogy más eredeti főszereplők feltűnnek a spinoffban. Ezáltal Norman Reedusra hárul a felelősség, hogy megmutassa: Daryl tényleg képes-e egyedül meghordozni egy sorozatot, és helytállni Rick Grimes helyettesítőjeként. Ha a spinoff nem válik sikeressé, a franchise esetleg sosem lesz képes méltóan pótolni az eredeti főszereplőt.

 

Rick Grimes: öt év távollét után is a The Walking Dead központi alakja

Annak ellenére, hogy Daryl Dixon képes lehet átvenni a stafétát, Rick Grimes pótlása nem lesz egyszerű feladat. A karakter a kilencedik évad óta ugyan nem szerepel az alapműsorban, mégis kitörölhetetlen szerepet játszik a The Walking Dead univerzumában. Rick halála sosem történt meg az eredeti sorozatban; helyette a története egy izgalmas cliffhangerrel zárult, és a „The Walking Dead: The Ones Who Live” című spinoffban folytatódik. Az, hogy Rick visszatér ebbe az új sorozatba, alátámasztja, hogy még öt év távollét után is központi eleme a franchise-nak. A következő évben Michonne (Danai Gurira) oldalán vezeti majd a történetet, ahol vélhetően a rejtélyes CRM szervezettel is találkoznak.

A CRM csoport az egész franchise legnagyobb és legtitokzatosabb elemeként jelenik meg, ezért a szervezet valószínű megjelenése a „The Ones Who Live” sorozatban azt jelezheti, hogy Rick továbbra is kulcsszerepet játszik a The Walking Dead narratívájában. Azzal, hogy Ricket visszahozzák, és az eddigi legjelentősebb csoporttal szembesítik, tovább erősítik a jelentőségét a franchise-ban. A sorozat befejezése Rick nélkül elképzelhetetlen, ezért is szerepelt egy rövid cameo a fináléban, ami az ő spinoffját hozza elénk. Bár Daryl szerepe sem lesz kevésbé fontos a franchise további alakulásában, a The Walking Dead történetének teljes lezárása valószínűleg nem valósulhat meg Rick Grimes nélkül.

(Forrás: Screenrant)

-BadSector- 

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu