A Lies o P feldühítette a játékosokat ellentmondásos változás miatt, közvetlenül az indulás előtt!

A Pinocchio videojáték-adaptációja, a Lies of P már majdnem itt van, de ez nem akadályozta meg a fejlesztőket abban, hogy az utolsó pillanatban egy ellentmondásos változtatást hajtsanak végre.

 

A Lies of P a cikk írásakor még csak most jelent meg, de ez nem akadályozta meg a Neowiz Games és a Round8 céget abban, hogy közvetlenül a megjelenés előtt hozzáadják a vitatott Denuvo DRM-et. A Lies of P-ben vannak olyan modok, amelyeket ez valószínűleg érintene.

A Lies of P Carlo Collodi The Adventures of Pinocchio című művének laza adaptációja, a Lies of P egy akció-RPG, amelyet gyakran „Souls-szerűnek” neveztek. A már emberré vált Pinokkiót (kódnevén P-t) látjuk benne, amint a mechanoidoktól hemzsegő Krat városát járja be, különböző mechanikus bábukkal harcolva, és a nyílt végű történetben navigál a három végkifejlet egyike felé a hazugságrendszernek köszönhetően. Sok nagynevű címhez hasonlóan a Lies of P is két külön kiadásban jelent meg, az egyiket korábban dobták piacra, és a korai hozzáférésen keresztül a játék többnyire pozitív fogadtatásban részesült.

Ahogy arról az Exputer is beszámolt, a Lies of P-t néhány nappal a megjelenés előtt Denuvo DRM-mel egészítették ki, hogy megpróbálják visszaszorítani a játékosok kalózkodási kísérleteit. A szoftvert szeptember 15-én adták hozzá a Lies of P Deluxe Edition megjelenésével egy időben, és a fejlesztők korábban nem tettek említést a hozzáadásról, ami sok izgatott játékost meglepett. Hasonlóképpen sem a Neowiz, sem a Round8 nem adott ki hivatalos nyilatkozatot az ügyben.

A Denuvo DRM egy nagyon népszerű kalózkodás elleni szoftver márka, amely több nagynevű címben, sőt egész játékmárkákban is felbukkant. Ez is eléggé ellentmondásos, és nem véletlenül. Több AAA-játékot is negatívan érintett a bevezetése, optimalizálási és teljesítményproblémákat szenvedtek el miatta. A PC-s játékok esetében sok játékos számolt be arról, hogy nehézségekbe ütközik a modok letöltése azokban a játékokban, amelyek tartalmazzák ezt a programot. Tekintettel arra, hogy a modding nagyon népszerű funkció a PC-s játékokban, és gyakran ez az oka annak, hogy egyes játékosok a többplatformos kiadás adott verzióját részesítik előnyben, ez hatalmas hátrányt jelent.

Jelenleg nem világos, hogy ez a meglepő kiegészítés milyen hatással lehet a Lies of P fogadtatására vagy eladásaira a jövőben. A DRM-et szinte azonnal a kritikai embargó feloldása után adták hozzá, és mivel még mindig érkeznek kritikák, valószínű, hogy ez egyeseket befolyásolhat. Másfelől viszont nem szokatlan, hogy a játékosok és a kritikusok nagyon eltérő véleményt alkotnak egy játékról, és a Lies of P demója több mint egymillió letöltést ért el, így talán az eladásokat nem befolyásolja annyira, mint azt egyesek gondolnák.

A Lies of P alapkiadása már elérhető PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.