The Witcher: ez az a jelenet, amely „érzelmileg a legnehezebb” volt Henry Cavill számára!

MOZI HÍREK – Henry Cavill érzelmi válságon ment keresztül a The Witcher egyik leggagyibb jelenete alatt…

 

 

Sok mindent nehéz elmagyarázni a The Witcher-ről (A vaják) azoknak, akik még nem látták. Egyrészt a sorozat bonyolult, labirintusszerű mitológiája, amely portálokat, alternatív világokat és az emberek, tündék és más nem emberi lények közötti politikai helyzetet foglalja magában. De még nehezebb megmagyarázni, hogy a The Witcher mennyire vicces tud lenni, amikor akar

Egy high fantasy sorozathoz képest, amelynek főszereplője a legendás szörnyvadász Geralt of Rivera szerepében a mindig is sztoikusan kinéző Henry Cavill, a The Witcher még mindig talál időt arra, hogy időnként olyan gegeket tegyen bele, amelyek inkább idéznek egy Dungeons & Dragons-paródiát, mint a Trónok Harcát.

A sorozat egyik legemlékezetesebb komikus jelenete még az első évadban történt. Geralt egy Selkiemore nevű mitikus vízi lénnyel szállt szembe. A nézők valójában nem látják a Selkiemore-t, de halljuk, ahogy egy férfi mesél róla egy helyi kocsmában. A férfit csupa vér és mocsok borítja, és beszéd közben kezd összeomlani, mert eluralkodnak rajta az érzelmek, miután szemtanúja volt, hogy a Witcher-t a szeme láttára nyelte el élve a szörnyeteg. Csakhogy éppen ekkor Geralt is besétál a kocsmába, elevenen, de úgy néz ki, mint aki megfürdött a szörnybélben. Geralt aztán leül egy erős italra, olyan szenvtelenül, mint mindig, miközben a körülötte lévő helyiek a „Toss A Coin To Your Witcher”-t éneklik, miközben ő továbbra is bűzös szörnypiszokban marad.

 

A The Witcher Selkiemore-jelenetét nehéz volt leforgatni egy vészhelyzet miatt

 

A Selkiemore-jelenet nemcsak a nézők, hanem Cavill számára is emlékezetes – bár nem a várt okok miatt. A színész a 2021-es WitcherConon beszélt egy szerencsétlen balesetről, ami miatt az amerikai akita kutyája, Kal miatt aggódott a nyálkás forgatás alatt. „Ezen a napon Kal kiszaladt a lakókocsimból” – emlékezett vissza a Josh Horowitz-zal folytatott beszélgetésben. „És ott [voltak] ezek a fémlépcsők a lakókocsin kívül.” A lépcsőket nyilvánvalóan lyukakkal tervezték, hogy megakadályozzák, hogy az eső összegyűljön rajtuk, de ahelyett, hogy megakadályozták volna a csúszásveszélyt, végül Kal megsérült.

„Kal egyik karma beleakadt, amikor leugrott, és csak annyit hallottam, hogy felvonyított” – emlékezett vissza Cavill a WitcherConon. „Én pedig azt gondoltam, hogy ‘Ó, csúnyán a vállára esett vagy ilyesmi’.” Kiderült, hogy a sérülés sokkal súlyosabb volt; szegény teremtmény valójában „egy kicsit leszakította a karmait”. Cavill erre rájött, amint odasétált Kalhoz, és észrevette, hogy a kölyök „szégyenkezve néz, és a mancsát felfelé tartja”, és egyúttal a forgatásra is hívták. Szerencsére régi asszisztense, Leah Gyimah tudott segíteni abban, hogy Kal-t elvigyék az állatorvoshoz.

Ám mikor kiderült, hogy az akitát altatásban kell altatni a sérült köröm eltávolításához, az állatorvosok figyelmeztették Cavillt, hogy egyes kutyák nem ébrednek fel a műtétekből.

 

Kal túlélte – és van egy új barátja is

 

Mondanom sem kell, hogy Kal végül rendbe jött, de a Selkiemore-jelenetet a jelek szerint a nagy stresszel járó vészhelyzet közepette vették fel. Így Cavill a buta, undorító jelenet alatt szegény kutyusára gondolt. Ahogy Cavill visszaemlékezett:

„Kapok egy hívást, miközben épp összepiszkolnak, és Leah azt mondja: ‘Rendben, az állatorvos azt mondja, hogy rendben lesz. Csak a körmöt fogják eltávolítani. És el kell altatniuk. És az állatorvos épp most figyelmeztetett, és azt mondta, nézd, a kutyák, akiket elaltatnak, nem biztos, hogy felébrednek”.

Cavill „különösen nehéz pillanatnak” nevezi azt a forgatási napot, és megjegyzi, hogy „ott ült és arra gondolt, hogy soha többé nem látom a kutyámat”. Hogy még furcsább legyen a helyzet, joghurttal és gyümölcsökkel kenték be, amelyeket úgy festettek be, hogy belsőségeknek és egyéb zsigereknek tűnjenek, és végül a forgatási fények melegétől gőzölgőre vált a „jéghideg” nap során. „És én itt vagyok a forgatáson, és inkább ezt csinálom” – emlékezett vissza a színész a WitcherConon. Szerencsére Kal műtétje jól sikerült, és a kutya azóta is rendszeresen vendégszerepel Cavill Instagramján.

A színész még egy aprócska francia bulldogot is kapott Baggins néven, akiről júliusban posztolt egy képet Kal mellett.

Amikor a The Witcher visszatér a 4. évaddal, Liam Hemsworth veszi át a szerepet, amit először Cavill testesített meg. A színész a nyáron búcsúzott a karaktertől egy furcsán antiklimatikus utolsó epizódban. A rajongóknak kétségtelenül hiányozni fog a férfi, aki Geraltot egyszerre tette életnagyságú hőssé és meglepően komikus figurává. Remélhetőleg mostanában több időt tud a kutyusokkal tölteni.

Forrás: TVProfil.com

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu