Konzolonként változó teljesítményt mutat fel a Cyberpunk 2077: Phantom Liberty [VIDEO]

Az alapjátékban viszont tisztán kivehető a Digital Foundry tesztje alapján, hogy melyik konzolon nevezhetjük a legjobbnak a CD Projekt RED (CDPR) játékának teljestményét.

 

A site egy kb. tizenöt perces videóban összefoglalta, hogy a 2.0 frissítés mellett megjelent Phantom Liberty kiegészítő (az egyetlen, amit a lengyel stúdió a játékhoz tervezett) miképp fut a kurrens-gen konzolokon, mivel PlayStation 4-re és Xbox One-ra azt már nem adták ki. Talán jobb is, mert az alapjáték is kínkeservesen futott, amikor 2020 végén megjelent a 2013-as konzolokra a belső nézetes Night City-kaland.

PlayStation 5-ön és Xbox Series X-en a CDPR játéka két grafikus módot kínál (Performance, Ray Tracing). Mindkét konzolon 4K-ból felskálázott 1800p-ra megy le a felbontás a teljesítményre kihegyezett módon. A natív felbontás PlayStation 5-ön 1008p és 1440p között van, Xbox Series X-en pedig 1152p és 1440p között mozog. A sugárkövetést kínáló módon 1440p-n fut natívan a játék 4K-ra felskálázva, miközben a frame rate 30 FPS. Az Xbox Series S-en a Performance mód 720p alá is lemegy (a natív felbontás 648p és 900p között van, és ez skálázódik fel 1080p-re), és a frame rate 60 helyett 40 körüli értékre is lemegy, úgyhogy a kisebb új Xboxon nem biztos, hogy jó élményben lesz részünk.

A Phantom Liberty és a Dogtown városrész esetében a PlayStation 5 és az Xbox Series X Performance módja is botladozik, ugyanis 50-55 FPS-t kapunk. Az Xbox Series S Ray Tracing módja stabilabb, ugyanis ott többnyire stabil 30 FPS vár ránk, de itt is hajlamos másodpercenként egy-két képkockát ejteni. A 2.0 frissítéssel a PlayStation 5 amúgy az alapjátékban kiadós előnyre ttt szert, ugyanis Performance módban szinte végig tartja a másodpercenkénti hatvan képkockát, miközben az Xbox Series X-en a 45-50 FPS sem ritkaság.

Mégis sokkal jobb a helyzet az alapjáték kezdeti állapotához képest: nincsen botrányosan gyenge teljesítmény.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu