Legendás Capcom-játék kaphat anime-feldolgozást a Netflixen?! [VIDEO]

MOZI HÍREK – Immár hivatalos, hogy a Netflix Devil May Cry animét készít. Újabb Capcom-adaptáció érkezik a streaming szolgáltatáshoz!

 

 

Dante visszatér – animációs formában. A Netflix a Drop 01 animációs eseményén jelentette be, hogy a Capcom-mal közösen új animációs sorozatot készít a Devil May Cry című videójáték-sorozat alapján. Adi Shankar – aki korábban a Netflix Castlevania-adaptációján dolgozott – lesz a showrunner. Az animációért a Studio Mir felel majd. Premierdátum még nincs, de a Netflix a „hamarosan” listáján szerepel a sorozat. Egy nagyon rövid ízelítőt kaphatunk a fenti teaser trailerben.

A sorozatról egyelőre nem sok mindent tudni. Shankar egy nyilatkozatában így nyilatkozott: „Megtisztelő, hogy a Netflix és a Capcom rám bízta a Devil May Cry franchise pásztorlását. [Az író] Alex Larsen és én szeretjük ezeket a karaktereket, a fandom részei vagyunk, és megfogadtuk, hogy felülmúljuk a kivételesen magasra tett lécet, amit magunknak állítottunk.”

Nem ez az első kollaboráció a Netflix és a Capcom között; a streamingszolgáltató több különböző Resident Evil-projektet is készített már, és egy Mega Man-film is készül.

A Netflix a videójáték-adaptációktól sem riadt vissza. A fejlesztés alatt álló projektek között szerepel a Horizon Zero Dawn, a Gears of War, az Assassin’s Creed és a BioShock.

Ami a Devil May Cry-t illeti, a sorozat 2019-ben megjelent ötödik darabja a rendező Hideaki Itsuno kísérlete volt arra, hogy megpróbálja visszahozni a tiszta akciójátékokat. „Be akartam bizonyítani, hogy a műfaj létezhet, ha csak erre koncentrálsz” – mondta 2019-ben a The Verge-nek, amikor a játék stílusos akciójáról beszélt.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket; addig is íme a teaser!

Forrás: YouTube, X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu