Microsoft+ActiBlizz: a Ubisoft vezetője elárulta, miért vették meg a felhős jogokat!

Yves Guillemot kifejtette, hogy miért kaparintották meg a Microsofttól az Activision Blizzard játékainak felhős jogait.

 

Mi köze van a francia cégnek a Microsoft lassan két éve tervezett Activision Blizzard King-felvásárlásához? Az Egyesült Királyság verseny- és piacfelügyeleti hivatala, a CMA azért blokkolta a redmondi céget még tavasszal az ActiBlizz felvásárlásában, mert szerintük a felhős piacon súlyosan egyoldalú lenne a helyzet, és így a Microsoft kisajátítaná magának a teret. A bírósági eljárást végül mindkét fél szüneteltette, és új javaslatként felbukkant, hogy a Microsoft eladja az országban a felhős jogokat egy másik cégnek… na, ez lenne a Ubisoft.

Guillemot, a Ubisoft vezérigazgatója a Financial Timesnak adott interjúban elárulta, hogy a cége miért csapott le a jogokra: „Amikor a Netflix először közölte, hogy beszáll a streamelésbe, a részvényeik értéke sokat estek, és sok kritika érte őket. Ma már látjuk, mivé váltak. Ugyanez lesz a helyzet a játékokkal is, de ehhez idő kell… ám amikor beindul, nagyon gyorsan fog történni. Erősen hiszünk abban, hogy a következő öt-tíz évben sok játékot streamelni fognak, és a felhőben is fognak készülni. Ez az, ami arra sarkallt minket, hogy a Microsoft-üzlettel továbblépjünk. Azok az országok, amelyeknek nagyon gyorsan kell fejlődniük, gyakran ugranak az új technológiákra, és kihagyják a régi rendszerek régi módszereit. Ezért úgy gondoljuk, hogy ezek a régiók gyorsabban fognak áttérni a streamingre és a felhőre, mint mások.”

A hír hallatán a Ubisoft részvénye is megerősödött a tőzsdén, de még messze van attól, amit korábban felmutatott, ugyanis azóta több játékot is elhalasztottak (pl. Skull & Bones, Prince of Persia: The Sands of Time Remake…), illetve töröltek is néhány projektet. Tavaly a Ubisoft háromszáz millió eurót kapott a Tencenttől, miközben az erőszakos hatalomátvételektől próbálta védeni magát. Azért dolgoznak a kínai techcéggel, mert így biztosítja az igazgatóság a tőke jó kezelését, de továbbra is meghallgatják a felvásárlási javaslatokat.

A megállapodás értelmében viszont tizenöt évig a Ubisoftot nem vásárolhatja fel a Microsoft!

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu