Egy háromórás Martin Scorsese életrajzi film lenne a Netflix egyik legnagyobb slágere?!

MOZI HÍREK – Egy évtizedes Martin Scorcese életrajzi mozi a Netflix globális listáján a legjobban teljesítő angol nyelvű filmjei között!

 

 

A Wall Street farkasa (The Wolf of Wall Street) globális Netflix-siker lett. A 2013 karácsonyán bemutatott Martin Scorsese-film a valós életből ismert Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) tőzsdeügynököt követi nyomon. A szélhámos hedonisták csapatával erősíti meg cégét, akik aztán hatalmas összegeket csalnak ki a befektetőiktől. Az ötszörös Oscar-jelölt film együttes szereplőgárdájában Jonah Hill, Margot Robbie, Matthew McConaughey, Kyle Chandler, Rob Reiner, Jon Favreau és Jean Dujardin is feltűnt.

A Netflix most közölte a szeptember 18. és szeptember 24. közötti hét angol nyelvű Top 10 filmjét. A Wall Street farkasa című igaz történet adaptációja a lista 6. helyén landolt. Köszönhetően a 3,2 millió megtekintésnek, amely 9,7 millió órányi nézési időt halmozott fel. Ezzel az évtizedes film a Netflix nemrég megjelent, Adam Sandler nevével fémjelzett Ne merészelj eljönni a bát micvámra (You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah) című slágerét előzte meg.

 

Vajon Scorsese új filmje, a Megfojtott virágok is akkora siker lesz, mint A Wall Street farkasa?

 

A Wall Street farkasa valószínűleg azért teljesít ilyen jól, mert a Megfojtott virágok (Killers of the Flower Moon) című új Scorsese-film október 20-i bemutatója előtt kevesebb mint egy hónap van hátra. A két film rengeteg hasonlóságot mutat. Többek között azt, hogy igaz történeten alapulnak, 3 órás játékidővel büszkélkedhetnek, és DiCaprio alakítja a főszerepet. A Megfojtott virágokban ráadásul DiCaprió egy feltörekvő női színésszel, Lily Gladstone-nal alkot egy párt, akárcsak A Wall Street farkasa esetében anno Margot Robbie-val.

Ha a Megfojtott virágok valóban ezt az érdeklődést kelti, akkor ez bizonyíték lehet arra, hogy az új film jó úton halad afelé, hogy nagy siker legyen.

A Wall Street farkasa bemutatásakor a 100 millió dolláros költségvetéséből 406,9 millió dollárt hozott. A népszerűségének ez az újbóli fellendülése azt mutatja, hogy ugyanaz a közönség, amelyik a filmre özönlött, talán még mindig tartja magát Scorsese epikus életrajzi filmjei iránt.

Meglátjuk, hogy a film hogyan teljesít, mind kritikailag, mind kereskedelmileg. A Wall Street farkasa azonban már kikövezte az utat a sikeréhez. Ez a mozi még tíz év távlatából is elérte, hogy a meghosszabbított futamidő ellenére a mai közönséghez is eljutott.

Forrás: Netflix

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu