Asus ROG Ally: a Z1 Extreme APU hatalmas teljesítménynövekedést ígér!

TECH HÍREK – Az Asus saját összehasonlítása szerint az AMD Ryzen Z1 Extreme APU-ja sokkal erősebb teljesítményt lesz képes felmutatni, mint annak sima Z1-es változata…

 

Az Asus két változatot dob piacra a handheld PC-jéből. Az Asus ROG Ally olcsóbb kiadása 600 dollár lesz (errefelé ne is álmodozzunk róla 250 ezer forint alatt), de ebben az AMD gyengébb Z1-es APU-ja (egy áramkörre integrált processzor és grafikus chip) található. Ha rádobunk pluszban 100 dollárt (40 ezer forintot), akkor már az AMD Ryzen Z1 Extreme APU-jával felszerelt készüléket kapunk. Az Asus indoklása szerint azért ilyen az árazás, mert szerintük a drágább modell nem az átlagos fogyasztókat szólítja meg, de eddig kérdés lehetett, hogy vajon jogos-e ekkora árbeli különbség a két variáns között…

De mi a különbség a két APU között? A sima Z1-esben 6 mag és 12 szál van a CPU-nak, míg a GPU 4 RDNA 3 maggal gazdálkodhat. Az Extreme variánsban 8 mag és 16 szál áll rendelkezésre a CPU-nak, a GPU pedig 12 RDNA 3 magot kapott, és itt magasabb órajelek vannak. A két APU fogyasztása (TDP-je) 9 és 30W között mozog. Az Asus mindkettőt 30W-on tesztelte több játékban (Elden Ring, FIFA 23, Red Dead Redemption 2, Cyberpunk 2077, Call of Duty: Modern Warfare II, Forza Horizon 5, Diablo IV) 720p és 1080p felbontáson. A lenti képek magukért beszélnek (kék: Z1 Extreme, lila: Z1): 30-40%-kal nagyobb teljesítményt tud az Extreme változat, ami főleg 1080p-n mutatja meg, mit tud (az eddigi 34%-os plusz 42%-ra erősödik).

720p-n az AMD Ryzen Z1 közel van a Z1 Extreme-hez, de erre is van magyarázat: a képeken feltüntették az RSR-t is, ami a Radeon Super Resolution felskálázó technológiát takarja. Szóval ezt is érdemes figyelembe venni, de azért a 16%-kal magasabb árért cserébe sokkal erősebb frame rate-eket kapunk, ha az Extreme APU-s handheld PC-t választjuk!

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu