Kijavította az iOS 17.0.3 az iPhone 15 Pro túlmelegedési problémáit? [VIDEO]

TECH HÍREK – Az új operációs rendszer frissítése talán megszüntette a túlmelegedést, amit az iPhone 15 két drágább modellje mutatott fel idáig.

 

A kódneve alapján nem teljesen újnak tűnő A17 Pro chip, továbbá a 8 GB RAM, amivel a Samsung Galaxy S23 Ultrával is lépést tud tartani az iPhone 15 Pro és Pro Max, ott van a készülékben. A jobb teljesítmény mellé viszont többen is arról adtak hírt, hogy a telefon hőmérséklete olyan szintet ért el, amire a készülék teljesítménye biztonsági okokból csökken. Korábban minderről beszámoltunk (illetve az egyik lehetséges applikációról is, ami ehhez a magas hőmérséklethez vezethetett), de az Apple is figyelemmel követte a híreket, így gyorsan megtette azt, ami el is várható a cupertinói techóriástól…

De lehet, hogy ez nem volt elegendő. Az Apple kihozta az iOS legújabb frissítését, a 17.0.3-at. Sok dologra mutogattak a melegedési problémák miatt (eddig nem említettük, de az A17 Pro chip, később a titánium fedőlap is felbukkant „gyanúsítottként”), de a lenti videóban a frissítés telepítése után az iPhone 15 Pro továbbra is túlmelegedett a készülék feltöltése, majd a teljesítményt felmérő benchmark tesztek lefuttatása után. Egy hőkamerával felmérte, hogy milyen hőmérsékletű volt a készüléke.

Miközben egy grafikus tesztet futott (ezzel megfuttatva az A17 Pro chipet), töltőre rakta a telefont, és ugyanúgy emelkedett a hőmérséklet, mintha a régebbi iOS 17 verziókon lenne. Az Apple nem korlátozta a chip teljesítményét, így a hiba nem benne keresendő, szóval ha nem a cég sara a magasabb hőmérséklet, akkor valóban másfelé kellene kutakodni (és ha kiderül, hogy tényleg a Meta appja, az Instagram okozza, akkor Mark Zuckerbergék hatalmasat fognak égni).

Persze ez a teszt is csak egy kezdetleges valami, így amíg valaki nem veti alaposan, hosszabb távig kínpadra az Apple iPhone 15 Pro vagy Pro Max készülékét, addig mi is csak találgatni tudunk, hogy pontosan mi okozhatja a túlmelegedést.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu