Itt ér véget a Zack Snyder-éra?! Szomorú hír érkezett a DC filmes univerzumból

MOZI HÍREK – Az Zack Snyder nevével fémjelzett Igazság Ligája színészei – Henry Cavill, Ben Affleck, Gal Gadot, Jason Momoa, Ezra Miller és Ray Fisher – nem fognak újra szerepelni a DC-univerzumban.

 

 

Egy új jelentés szerint a DC Extended Universe Zack Snyder által rendezett Igazság Ligája (Justice League) korszakának hat főszereplője nem tér vissza, hogy újra eljátssza szerepét a James Gunn és Peter Safran által vezetett új DC-univerzumban. A DC Studios társ-vezérigazgatójaként Gunn és Safran felügyeli a DCEU új DCU-ba való átültetését. Ez magában foglalja annak eldöntését is, hogy mi legyen a Snyder által a DCEU-ba beválogatott színészekkel

Míg azt eddig is tudni lehetett, hogy Cavill a Superman: Legacy új színészének castingja miatt esett ki, most már tisztább a helyzet a másik öt Igazság Ligája-színész esetében.

A Variety új jelentésében, amely az utolsó DCEU-film, az Aquaman és az elveszett királyság kulisszái mögött zajló drámáról szól, a szaklap megjegyzi, hogy „a Zack Snyder által kiválasztott sztárok közül […] egyikük sem fog szerepelni újra az új DC-univerzumban, karakterében”. A Variety a továbbiakban arról számol be, hogy Momoa, aki a DCEU-ban Aquamanként szerepelt, tárgyalásokat folytatott arról, hogy egy új DC-karaktert alakítson akár Gunn Superman: Legacy című filmjében. Vagy akár egy szólófilmben. A szaklap nem tesz említést arról, hogy a többi színész a SAG-AFTRA sztrájkja előtt hasonló tárgyalásokat folytathatott volna.

 

Mi történik a Zack Snyder utáni Igazság Ligájával az új DC univerzumban?

 

A DCEU színészei nélkül, akik Gunn és Safran DC Univerzumában nem kapnak szerepet, kérdéses, mi lesz az Igazság Ligájával. Gunn Superman: Legacy című filmjéhez már megvan az új Superman szereposztása: David Corenswet hivatalosan is átveszi Cavill szerepét. Batman is új szereposztásban lesz látható. Egy új színész fogja magára ölteni a köpenyt és a csuklyát a The Brave and the Bold című filmben.

A DCEU Igazság Ligája többi szereplője – Flash, Aquaman, Wonder Woman és Cyborg – nem rendelkezik megerősített megjelenéssel a DCU közelgő terveiben, így nem tudni, hogy mikor, vagy hogy a hősöket újra fogják-e szerezni.

Mivel a Flash, Aquaman és Wonder Woman mindannyian szerepeltek vagy feltűntek legalább egy 2023-as DCEU-filmben, elképzelhető, hogy Gunn és Safran azért nem jelentette be a DCU Igazság Ligájával kapcsolatos terveit, mert nagy változtatásra készülnek. Elvégre nehéz izgalmat kelteni egy karakter szólófilmje iránt, ha köztudott, hogy nincs jövője a franchise-ban. A DCEU jövőjével kapcsolatos bizonytalanság máris hozzájárult ahhoz, hogy a Shazam! Az istenek dühe, a Flash és a Blue Beetle esetében, és hatással lehet az Aquaman és az elveszett királyságra is. Ha a The Flash és az Aquaman borús DCU-jövője korábban megerősítést nyert volna, az még jobban árthatott volna a DCEU 2023-as kasszasikerének.

Persze így az új DCU még mindig az Igazság Ligája többsége nélkül marad – legalábbis egyelőre. Mivel a Superman: Legacy bemutatja a Zöld Lámpás egy változatát, és a DCU tervei között szerepel egy Zöld Lámpás tévésorozat. Egy új szuperhőscsapatba bekerülhetne a Zöld Lámpás egyik hőse. Gunn azt is elmondta, hogy ő és Safran még nem fedték fel a DCU első fejezetének teljes tervét, amely a Gods & Monsters címet viseli. Így a többi karakter, akik csatlakozhatnak a DCU Igazság Ligájához, egyértelműbbé válhat, amint több minden kiderül. Egyelőre úgy tűnik, hogy a DCEU Igazság Ligájának korszaka hivatalosan is véget ért.

Forrás: Variety, IGN

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."