Kiszivárogtak a PlayStation 5 Pro specifikációi?

Még be sem jelentette a Sony, hogy a PlayStation 4 Pro után a jelenlegi konzolgeneráció közepén is ki fog adni egy erősebb verziót az éppen kapható készülékéből…

 

A PlayStation 5 Pro gyorsított, erősített sugárkövetéssel (ray tracing) rendelkezik majd. Ezt hallottuk már, de ennél többre számítsunk. Annyira ne vigyük túlzásba, ugyanis állítólag nem lesz a processzor újabb architektúrán, ami kissé meglepően hangzik, ugyanis mindegy, hogy melyik AMD Zen processzorról van szó, mindegyik x86 alapú, így nem lenne akkora kilengés a szokásoktól mint amit a PlayStation 3 adott elő a Cell CPU-val…

RedGamingTech a Twitteren írta, hogy milyen specifikációkat hallott a Sony „ötfeles játékállomásáról”. Szerinte nyolcmagos, egyedi AMD Zen 2-es CPU lesz benne, és órajele valamival több mint 4 GHz lesz. 60 számítási egységgel rendelkező, RDNA 3 alapú GPU-ja lehet 2500 és 2800 MHz közötti órajelen. Memóriából 16 GB-nyi GDDR6-ra számíthatunk 18000 MT/s sebességen. Kettő, esetleg négy gigabájtnyi DDR5 RAM lehet fenntartva az operációs rendszernek, és a Tempest Engine teljesítménye megduplázódhat (két shader engine). Az órajeleket a Sony még nem rögzítette, és a megjelenésig nem is fogja, ugyanis a cég a konzolból több variánsot tesztel éppen.

Egy másik bennfentes, Kepler a Twitteren már utalt arra, hogy a PlayStation 5 Pro processzora nem újabb architektúrára épül, de a konzol bejelentéséig semmi sem tekinthető hivatalos információnak, viszont ha ennyire részletesen halljuk a specifikációkat, vagy egy erősen részletes hoaxról, vagy a valóságról beszélünk éppen, és jelen állás szerint mindkettő hiteles forgatókönyv lehet.

Októberben a Sony azért bejelentett egy új PlayStation 5 modellt, amiről hosszú ideje hallottunk pletykaként. Kisebb, nagyobb tárhelyű, és egy csatlakoztatható Blu-ray meghajtóval tuningolhatjuk annak Digital Edition verzióját, ha meggondoljuk magunkat, és nem az olcsóbb verziót használnánk. Úgyhogy ebből adódóan a PlayStation 5 Pro létezése is hihetőnek tűnik, és csak várni kell rá… talán 2024 őszén számíthatunk a megjelenésére, de vajon mennyit kér el érte a Sony?

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu