Játékadaptációt kap a Barbár!

A Zach Cregger által írt és rendezett horrorfilm, amely tavaly ősszel debütált a mozikban, most játékadaptációra készül (kissé érdekes, mert általában a filmek mellett, vagy ahhoz közel szoktak ezek megjelenni, nem pedig jóval utánuk…).

 

A Variety számolt be arról, hogy a New Regency Entertainment és a Diversion3 Entertainment megállapodott arról, hogy Cregger kiváló sikereket elérő debütálását „megjátékosítják”. (Joggal lehet sikeresnek mondani, mivel a költségvetésének tízszeresét behúzta… tehát kasszasikerről beszélhetünk!) A filmben Georgina Campbell, Bill Skarsgård, illetve Justin Long volt a húzónév, a történet szerint pedig Tess a főszereplő eljut egy kibérelt házhoz az állásinterjúját megelőző estén, de odaérve azt látja, hogy valaki más már kibérelte előle. Egy helyi rendezvény miatt szinte mindenhová ki lehet tenni a megtelt táblát, de Tess ottmarad, ám nem tudja, hogy a háznak van egy sötét titka.

A Diversion3 Entertainment korábban két aszimmetrikus túlélő horrorjátékon dolgozott már, ugyanis a Saber Interactive Evil Dead: The Game-je, illetve az IllFonic Friday the 13th: The Game-je esetében is ott volt ez a cég, és ezekből kiindulva sejteni lehet, hogy milyen stílusra, műfajra számíthatunk a Barbár-adaptációban, amit PC-n, illetve konzolokon láthatunk (feltehetőleg PlayStation 5, Xbox Series, PC… és talán Nintendo Switch 2, ki tudja…?).

„A Barbár helyszíneinek, karaktereinek és teremtményeinek kibővítésén dolgozunk együtt a New Regency csapatával; eziránt nagyon izgatottak vagyunk. A film nagyszerű munkát végzett nem csak abban, hogy váratlan és rémisztő fordulatokkal ijesztgette a közönséget, hanem abban is, hogy erős karaktereket hozott létre, akiket félelmetes helyzetekbe sodort. Alig várjuk, hogy ezeket a témákat a játékban tovább boncolgassuk,” írta a sajtóközleményben Tim Hesse, a Diversion3 Entertainment vezető producere. „A Barbár univerzumának játékra való kiterjesztése új módot kínál arra, hogy megragadjuk azt a horrort, amely a filmet olyan sikeressé tette. Nagyon örülünk, hogy a Diversion3 Entertainment hihetetlenül tehetséges csapatával együttműködve új és meglévő rajongókat is elmeríthetünk ebben a világban,” tette hozzá Yariv Milchan, a New Regency Pictures elnök-vezérigazgatója.

A Barbár megjelenési időszaka sem ismert még.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu