World of Warcraft: a Worldsoul Saga felkeltheti a közönség érdeklődését? [VIDEO]

A BlizzConon a már lassan két évtizede menetelő MMORPG nem egy, hanem kapásból három következő kiegészítőjét leleplezte a Blizzard…

 

A World of Warcraft már nem rendelkezik akkora játékosbázissal mint korábban, ugyanis több fóka jutott a piacra, azaz több játék között öszlik meg a közönség. Talán emiatt is húzták vissza a nyugdíjából Chris Metzent, a Warcraft-univerzum társalkotóját, hogy a következő generációs World of Warcraft-kalandokat létrehozhassa. Ennek a The Worldsoul Saga nevet adták, ami az eddigiekhez képest egy új korszak kezdete lesz, és minimum három kiegészítőnyi (The War Within, Midnight, Last Titan) tartalomra számolhatunk.

Még egy új teaser videót is készített a Blizzard, és benne Thrall és Anduin látható. Eléggé komolynak és sötétnek tűnik még így, laikusan is (ugyanis nem mindenki játszott a „WoW-val” a szerkesztőségben, akármilyen szokatlanul is hangzik). Az első kieg, a The War Within valamikor 2024 folyamán fog megjelenni. Azeroth szívébe mehetnek a játékosok, és egy új karaktertípus, a földi törpe (Earthen Dwarf) is csatlakozik. Kisebb, 2-5 fős csapatoknak is lesznek kihívások (Delves) a hagyományos dungeonök, raidek mellett.

A Midnight nevű kiegészítő a régi világba tér vissza és egyesíti Azeroth megosztott elftörzseit. A The Last Titan Northrend havas tájára vezet, és a névből adódóan ki lehet találni, hogy a titánok visszatérnek. A Blizzard egy összeesküvésre is utalt a titánokkal és Azeroth-ta kapcsolatban. Ennek a két kiegnek még nincs megjelenési időszaka sem, de Metzen szerint a Worldsoul Saga-tartalmak gyorsabban jönnek majd a megszokottnál, így akár évenkénti megjelenéssel is számolhatunk.

Aztán még megemlíthetjük a World of Warcraft Classicot is. A régies stílusú WoW is bővülni fog, ugyanis a WoW Classic: Cataclysm 2024 első felében fog megjelenni. A szezonális, élő szolgáltatás stílusú tartalmak (Season of Discovery) pedig november 30-án fog megjelenni. Ezekből pedig az következik, hogy a Blizzard nem akarja elengedni a World of Warcraftot.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu