Andrew Scott, a Sherlock- és James Bond-gonosztevő őszintén vallott egyik szerepéről…

MOZI HÍREK – A Daniel Craig-korszak James Bond-gonoszát alakító Andrew Scott őszintén beszélt a 2015-ös Spectre folytatásában nyújtott alakításával kapcsolatos csalódottságáról.

 

 

Andrew Scott megnyílt a 2015-ös Spectre című James Bond-filmben való szereplésével kapcsolatban. Elárulta, hogy miért nem érzi úgy, hogy a gonosztevő C szerepében nyújtott alakítása teljes mértékben kiaknázta a benne rejlő lehetőségeket. Az ír színész a BBC Sherlock című sorozatában Moriarty szerepéről és a Fleabag széria a „Forró pap” szerepéről ismert. Valamint a Pride, a His Dark Materials és az 1917 című filmekben is feltűnt.

A Spectre-ben C, más néven Max Denbigh, a címadó gonosztevő szervezet mélyreható tagja, aki azt tervezi, hogy átveszi az irányítást számos hírszerző ügynökség felett, hogy megfigyelje és manipulálja a világot.

Most, hogy Craig James Bond-korszaka véget ért, és a franchise továbblépett, Scott őszintén reflektált a GQ-nak a franchise történetéhez való saját hozzájárulásáról. Valamint arról, hogy az ő alakítása miért nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Scott számos gonosztevő szerepet játszott már. A színész bevallotta, hogy nem szívesen játszott volna még egy tisztán antagonista szerepet. Miután elgondolkodott azon, hogy mit szeretne színészként csinálni, kijelentette, hogy szeretne összetettebb szerepeket felfedezni. A Spectre-ben a C-t nem találta igazán érdekesnek. Ezért úgy érezte, hogy jobban is csinálhatta volna.

„Ha őszinte akarok lenni, ez nem egy olyan terület, amit újra végig akarok járni. Most, hogy már egy kicsit jobban tudom, ki vagyok, úgy érzem, hogy az a munka, ami engem érdekel, inkább a szürke területeken van. Gondolom, csak nem gondoltam, hogy… talán nem voltam benne olyan jó.”

 

Andrew Scott Spectre-gonosztevő szerepe háttérbe szorult?

 

A Sherlock 1. évadának fináléjában, „A nagy játszma” című epizódban csendben, szerény mellékszereplőként debütált. Ám Scott meglepetésszerűen felfedte magát Moriarty-ként az évad cliffhangerjében. A Benedict Cumberbatch Holmesát kihívó bűntények sorozata mögött állt, és a közönséget lenyűgözte az a képessége, ahogy a szeszélyes, játékos gúnyolódás és a tiszta fenyegetés között tudott váltani. Bár a karakter a 2. évadban öngyilkos lett, hogy túljárjon Sherlock eszén, a hatása még mindig érezhető volt a következő évadokban. A flashbackek és a lehetséges túlélésére tett utalások nem hagyták nyugodni a nézőket.

Így a James Bond-gonosz szerepében való szereplése miatt a közönség alig várta, hogy Scott ismét ellopja a show-t a 007-es legújabb ellenségeként.

Az izgalom ellenére azonban hamarosan kiderült, hogy Scott C-je csak egy nagyobb terv bábuja volt. Ugyanis miután 2013-ban lezárultak a Spectre James Bond-franchise-ban való felhasználása körüli hosszas jogi csatározások, a film főellenségének helyét Christoph Waltz Blofeldje vette át. Bond legfelismerhetőbb, sokat parodizált riválisának visszatérése, valamint az ő és a SPECTRE korábbi Craig-filmekben játszott szerepének hangsúlyozása révén Waltz gonosztevője került a középpontba. C inkább Ralph Fiennes M-jének riválisaként szerepelt, így Scott C-jét végül egy sokkal felismerhetőbb fenyegetés szorította háttérbe.

Bár a Spectre-szerepe talán háttérbe szorult Blofeld visszatérése miatt, Scott olyan színész, aki antagonista szerepeivel egyszerre képes magával ragadni és megijeszteni a közönséget.

James Bonddal és Sherlockkal a háta mögött azonban érthető, hogy Scott miért reméli, hogy olyan szerepeket talál, amelyek kihívást és intrikát jelentenek számára. Ahelyett, hogy visszalépne a fekete-fehér figurákhoz. Ennek ellenére sok rajongó elgondolkodhat azon, hogy Scott jobban kitűnhetett volna, ha Craig utolsó előtti Bond-filmjében központibb szerepet kap.

Forrás: CQ

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu