Ez az új PlayStation 5-szabadalom még élvezetesebbé teheti majd a single-player játékot?!

TECH HÍREK – A PlayStation 5 jövőbeli frissítése sokak által várt funkciót tartalmazhat az egyjátékos játékok számára.

 

 

Lehet, hogy a PlayStation a rajongók több hónapos érdektelenség után hamarosan végre letesz valamit az asztalra? Ha a most szabadalmaztatott jövőbeni PlayStation 5-frissítésről van szó, akkor ez az istenáldotta funkció megváltoztathatja az egyjátékos játékélményt!

Hacsak egy játék nem rendelkezik már beépített funkcióval, akár azért, mert az alapjáték része, akár azért, mert letöltöttél egy modot, akkor nem könnyű bizonyos jeleneteket újrajátszani.

Vegyük például a Marvel’s Spider-Man 2 jelenetét, amikor végre találkozunk Venommal! Lehet, hogy vissza akarsz térni ehhez a filmes jelenethez anélkül, hogy újra lejátszanád a játékot. Igen, a YouTube mindig ott van, de ez nem ugyanaz.

A Sony legújabb szabadalma ezen változtathat. A „Content Streaming With Gameplay Launch” címet viselő szabadalom a DVD-khez hasonló, fejezetekre emlékeztető formátum létrehozására kívánja felhasználni az általa „trigger point”-nak nevezett pontokat. „Minden egyes triggerpont egy interaktív címen belüli játékjelenetre jellemző játékadat-készlethez társítható” – olvasható a szabadalomban. Majd így folytatódik: „a felhasználói eszköz a kiválasztott triggerponthoz tartozó azonosított játékadat-készlet alapján indíthatja el a játékmenetet”.

Őszintén szólva, jó látni, hogy a PS5 olyan funkciófrissítést kap, amely nem az Xbox évek óta használt változatán alapul. Néha a márkák másolják egymást. Máskor pedig a konkurenciát megelőzve újítanak. Talán a Sony az ilyen jól átgondolt szabadalmakkal, mint ez a mostani, vissza tudja majd szerezni korábbi koronáját.

Gondolj úgy a frissítésre, mint egy highlight reelre, amit te irányítasz. Ez egy merész funkció, ha a Sony képes lesz megvalósítani. A szabadalma részletezi a szándékot. Ám a működtetés konkrétumai kimaradtak. Ráadásul csak azért, mert a szabadalmat benyújtották, még nem jelenti azt, hogy biztosan bevezetésre kerül. A Valve tervezett NSFW rejtett játék funkciójához hasonlóan ez is csak egy lehetőség, nem garancia.

Nem valószínű, hogy egy ilyen lépés megmenti a PS Plus-t a felhasználók részéről érkező kritikáktól. Ám ez nem jelenti azt, hogy egy ilyen funkció ne hozhatna a PlayStationnek némi édes nyereséget a nem éppen ideálisnak mondható 29 százalékos pénzügyi visszaesés után…

Forrás: Exputer

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu