NieR: amíg él az alkotója, addig folytatódik a franchise!

Őszinte, de ennél kevesebbet nem is várhattunk a Drakengard spinoffjaként elinduló NieR alkotójától.

 

Egy japán publikáció, a 4Gamer írt egy rendezvényről, ami november 16-án volt a dél-koreai G-Star konferencián. Itt felbukkant Saito Yosuke (a producer) és Taro Yoko (a NieR alkotója). A beszélgetés végén Saito megígérte, hogy a NieR mindaddig folytatódik, amíg Taro él, de semmilyen konkrétumot nem tudtak ott mondani, mert a beszélgetés főleg a 2017-ben megjelent NieR: Automatáról szólt. A játék megkülönböztethető karakterdizájnja a japán célközösséget akarta megszólítani, és abban reménykedtek a fejlesztők, hogy rétegjáték lehet a hazai pályán kívül. Aztán arról is szó volt, hogy milyen verseny alakul ki egy producer és a kreatív vezető között, mert egymást kiegészítő igényekkel rendelkeztek a fejlesztés során.

Saito utalt egy még be nem jelentett együttműködésre kettejük között, és abban reménykedik, hogy 2024-ben erről többet is elmondhat, de nem lepődnénk meg, ha mindez végül csak egy kurrens-gen NieR: Automata újrakiadás lenne (a NieR: Replicantot is áthozták a PS3-as generációról az eggyel újabbra…). Holott amikor megjelent az eredeti NieR 2010 környékén, az nem volt kimagasló, sőt, a fejlesztőt, a Caviát magával is rántotta.

A NieR mostanában valóban csendben van, leszámítva a NieR: Replicant modernizált verzióját, de a franchise sok rajongót szerzett a NieR: Automata megjelenésével (és nem csak Japánban), így hamarosan a Square Enixnek valami újat is kellene csinálnia. Tény, hogy ott van az Automata Nintendo Switch portja, illetve a sztorival telepakolt mobilos free-to-play játék, a Re[in]carnation, de valami konzolos produktumot szeretne a közönség ennyi idő után.

Ki tudja, hogy Saito és Taro min dolgozhat együtt. Talán egy újabb mobilos játék, esetleg valami színházi előadás (mert ilyesmi is van), de ha a NieR: Automatáról szólt a prezentáció, talán reménykedhetünk ennek folytatásában is. A Square Enix nem annyira hülye (azért az NFT-zésre ez a cég is ráállt, lol).

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)