Újabb fontos dolgokat árult el Ridley Scott az új Gladiátor-filmről

MOZI HÍREK – Véget ért a nagy hollywoodi színészsztrájk, fellélegzett a szakma, köztük Ridley Scott rendező is, mert végre folytathatják az új Gladiátorfilm forgatását. „Hálistennek vége van, még pár hetet kell forgatnunk – mondta a Deadline-nak. – Kilencven percet már leforgattunk, legalább ennyivel megvagyunk már. Még kilencven percet megyünk.”

 

Nem csoda, hogy Scott megkönnyebbült. Az új film, amely a 2000-es Oscar-díjas Gladiátor folytatása, a színészsztrájkon kívül is komoly nehézségekkel nézett szembe. A stábot olyan vádak érték, hogy a forgatáson kegyetlenül bánnak az állatokkal (főleg a lovakkal és a főemlősökkel), tűzeset is történt, amiben hat munkatárs megsérült, kettőt közülük kórházba kellett szállítani. A produkció jelentős részét ismét Máltán forgatták, mint az első rész esetében – emlékezetes, hogy az egyik fontos szereplő, Oliver Reed egy máltai kocsmában kapott szívrohamot, amikor ivászati versenyt folytatott egy amerikai hadihajó matrózaival; a le nem forgatott jeleneteiben ezek után számítógépes trükkök segítségével helyettesítették. A mostani máltai forgatást az ottani kormány azzal hálálta meg, hogy 50 millió dolláros adóvisszatérítést adott a produkciónak, ami kiváltotta az érintett önkormányzatok tiltakozását.

Az új Gladiátor-film cselekménye jóval az első rész története után játszódik, a felnőtté vált Lucius (Paul Mescal), az első részben Joaqiun Phoenix által játszott Commodus császár unokaöccse kalandjait mutatja be. A sztárparádét olyan színészek garantálják, mint Denzel WashingtonConnie NielsenJoseph QuinnFred Hechinger és Pedro Pascal.

(Gladiator 2 – hazai bemutató: 2024. november 21.)

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu