Az Epic is be akarta perelni a Sony-t a Fortnite miatt?!

A Fortnite készítője, az Epic hajlandó volt bíróság elé citálni a Sony-t a Fortnite minden platform közötti crossplay miatt, árulta el Tim Sweeney vezérigazgató.

 

 

Most, hogy amúgy is rájár a rúd a Sony-ra, egy újabb jogi ügy részletei kerültek napvilágra. Mindezt Sweeney az Epic és a Google között zajló bírósági ügy részeként árulta el. Az ügy részeként az Epic vezérigazgatója a tanúk padjára ült, hogy vallomást tegyen a vállalat nyílt platformokkal kapcsolatos álláspontjáról. Valamint arról, hogy ő és az Epic meddig lenne hajlandó elmenni a PlayStation teljes crossplay-támogatásáért.

Mint a legtöbben emlékezhetnek rá, a Sony nem volt nagy rajongója a crossplaynek. Amíg végül 2018-ban beadta a derekát, és bejelentette, hogy engedélyezi a Fortnite crossplay-támogatását az Xbox One-nal és a Switch-tel. Érdekes módon még az év elején a cég azt mondta, hogy a crossplay megléte nem volt „slamasztika, függetlenül a cím méretétől”.

Az Epic/Google ügyben tett vallomása részeként Sweeney most némi betekintést engedett az Epic álláspontjába az ügyben, ha a Sony mégsem engedélyezte volna a crossplay-t.

„Hajlandóak voltunk bíróságon harcolni velük, ha szükséges” – mondta az Epic vezérigazgatója. Amint arról a GamesIndustry.biz beszámolt, ez a beszélgetés egy 2018-as e-mailhez kapcsolódik, amelyet Sweeney a Sony Interactive Entertainment globális partnerfejlesztésért és kapcsolatokért felelős vezetőjének, Phil Rosenbergnek (akkoriban Senior Vice President, Head of Global Publisher and Developer Relations) küldött.

Az Epic vezérigazgatója által küldött e-mail a következőképpen szólt. „Kérjük, tájékoztassa Kodera-san-t, és legyen világos, hogy az Epic a jövőben egy időben lehetővé teszi a Fortnite teljes átjárhatóságát az összes platform között…”

„Készen állunk arra, hogy ezt az utat minden rendelkezésre álló erőforrással kövessük, bárhová is vezet minket, és bármeddig is tart.”

Valóban erős szavak Sweeney-től. Szerencsére a Sony valamivel később engedett. A Fortnite lett az első játék, amely támogatja a teljes keresztjátékot a mobil. Méghozzá a PC és az összes nagy konzol között. Néhány hónappal később a Rocket League keresztjátékát is engedélyezték.

Forrás: GamesIndustry.biz

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu