Xbox-apokalipszis?! Mélyrepülésben a konzol, miközben a PS5 szárnyal Európában!

Az Xbox Series-konzolok eladásai 52%-kal csökkentek az előző évhez képest Európában, míg a PS5 eladásai 143%-kal nőttek…

 

 

Az Xbox Series eladásai Európában jelentősen visszaestek a tavalyi évhez képest. Ugyanakkor ezzel egyidőben a PS5 eladásai jelentős növekedést tapasztaltak.

A GamesIndustry.biz beszámolója szerint ez az adat a GSD európai videójáték-követő chartból származik. A konzolhardverek adatai Belgium, Dánia, Finnország, Franciaország, Franciaország, Olaszország, Portugália, Oroszország, Spanyolország, Svédország és Svájc eladási számait tartalmazzák. Nem az Xbox Series X és Series S az egyetlen platform, amelynek eladásai csökkentek az előző év októberéhez képest. A Nintendo Switch eladásai is 20%-kal maradtak el a tavaly októberi adatoktól.

A bőséges kínálat miatt idén októberben a PS5 eladásai 143%-kal nőttek tavalyhoz képest, míg a Microsoft Xbox Series X|S eladásai 52%-kal csökkentek. A Spider-Man 2 és a Super Mario Bros. Wonder sikeres megjelenését követően a PS5 és a Nintendo Switch eladásai 11%-kal, illetve 10%-kal nőttek 2023 szeptemberéhez képest. Eközben az Xbox Series eladásai nagyjából 20%-kal csökkentek az előző hónaphoz képest.

Érdekes lesz látni, hogy a Sony, a Nintendo és a Microsoft konzoljai hogyan teljesítenek ebben a hónapban a Black Friday és a Cyber Monday miatti különböző kedvezményekkel.

Ami az európai szoftvereladásokat illeti, az EA Sports FC 24 volt 2023 októberének legkelendőbb játéka. Ezt az Assassin’s Creed Mirage követett. A 3. helyet az Insomniac Spider-Man 2 foglalja el. Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy ez a játék két héttel korábban jelent meg, mint a Spider-Man, és egyben multiplatformos cím is. Ha az egyes Spider-Man 2 európai eladásokat nézzük, az eladások 30%-kal magasabbak voltak, mint a 2018-as Spider-Man eladásai PS4-en. Közel háromszor magasabbak, mint a 2020-as Miles Moralesé (PS5 és PS4).

Ha összehasonlítjuk a Spider-Man 2 és a God of War: Ragnarök eladásait az első két hétben, láthatjuk, hogy a Spider-Man 2 28%-kal kevesebbet adott el. Meg kell azonban jegyezni, hogy a Ragnarök is indult PS4-en is. Ami azt illeti, a Spider-Man 2 8%-kal tudta megelőzni a Ragnarököt, ha csak a PS5 eladásokat vesszük figyelembe a két hét eladási után (Európában*).

Forrás: GamesIndustry.biz

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu