Assassin’s Creed Mirage: nehéz lenne ennél is pofátlanabb módon hirdetni a játék Black Friday-akcióját!

Egy Assassin’s Creed Odyssey-játékos a közösségi médiában adott hangot csalódottságának az Assassin’s Creed Mirage tolakodó játékbeli reklámja miatt.

 

 

A Ubisoft egy meglehetősen agresszív reklámot kezdett el tolni az Assassin’s Creed Mirage-nak legalábbis az egyik régebbi franchise bejegyzésében. Egy most felbukkant videóból kiderült, amely az Odyssey-t mutatja, amint egy ilyen promóció előkerül. Méghozzá akkor, amikor a játékos megpróbálja megnyitni a térképét.

Mivel az Assassin’s Creed Odyssey-t utoljára 2021 végén frissítették, úgy tűnik, hogy a reklámot nem sütötték be a játékba, és következésképpen meg lehetett kerülni.

A játékon belüli reklámok már régóta elterjedtek a játéktérben. Ám a legtöbb kiadó továbbra is megelégszik azzal, hogy a hirdetéseket az ingyenesen játszható játékokra korlátozza. A Ubisoft ebben a tekintetben némileg kilóg a sorból. Legalábbis ami a saját termékeinek reklámozását illeti. A játékon belüli hirdetések ugyanis az Origins óta az összes Assassin’s Creed fővonalbeli részében megjelentek.

 

Assassin’s Creed Mirage Black Friday reklám az Odyssey-ben?!

 

Ez az agresszív marketingstratégia a mai napig folytatódik. A Reddit felhasználó triddell24 által megosztott Assassin’s Creed Odyssey felvételek is bizonyítják. A 10 másodperces klip azt mutatja, ahogy a játékos megpróbálja megnyitni a játékbeli térképet. Ám csak egy teljes képernyőn megjelenő, a Mirage 20%-os kedvezményét hirdető reklámmal találkozik. Ez a Ubisoft 2023-as fekete pénteki videójáték-ajánlatainak részeként indult. Maga a felvétel az r/XboxOne subredditre került fel, tehát úgy tűnik, hogy a szerzője egy Xbox Series X felhasználó.

A CryostaticLT nevű Reddit-felhasználó arról számolt be, hogy ő is találkozott ugyanezzel a hirdetéssel, miközben az Odyssey PS5-ös verziójával játszottak november 22-én.

 

Az offline játék lehet a megoldás…?

 

A Ubisoft történelmileg platform-agnosztikus játékon belüli promókkal operál főleg. Ez az előzmény összhangban van ezekkel a most felbukkant játékosok állításaival mind a PlayStation, mind az Xbox felhasználók részéről. Mivel azonban az Odyssey két éve nem kapott frissítést, érthető, hogy ez a bizonyos hirdetés internetkapcsolatra van utalva. Mint ilyen, a játék offline játékával elkerülhetőnek kell lennie.

Bár az Assassin’s Creed franchise három RPG-részlete folyamatosan tartalmazott játékon belüli reklámokat a sorozat más részeihez és DLC-khez, ez a bizonyos Mirage promó még mindig nem látott az Odyssey-n kívül.

Ami a most kiszúrt Odyssey-reklámot illeti, a Redditen a rajongók tucatjai reagáltak az észlelésére. A tolakodó reklámtól kezdve a játék végleges eltávolításának okáig mindenfélének bélyegezték. A Mirage Ubisoft Store oldaláról kiderül, hogy a Black Friday akció november 29-én ér véget, így a vitatott Assassin’s Creed-reklámot feltehetően legkésőbb ekkor eltávolítják az Odysseyből.

Forrás: Reddit

Just got an in-game advertisement when I tried to go to the map
byu/triddell24 inxboxone

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu