A Sony keresztbe tett az Epic Games árcsökkentésének?

Talán nem véletlenül szerzett tulajdonrészt a Sony Tim Sweeney cégében…

 

Az Epic Gamesről tegnap azt írtuk, hogy öt évvel ezelőtt egy nagyobb techcég vetett szemet rá, de végül az üzlet nem jött össze, most viszont más témában bukkant fel az Epic a hírekben, igaz, a két témát összeköti az Epic Games és a Google között zajló per. Tim Sweeney, az Epic Games vezérigazgatója azt állítja, hogy a Sony megakadályozza, hogy a Fortnite-hoz hasonló játékokban az Epic a vásárlóknak továbbítsa a megtakarításokat. Ez feltehetőleg az Epic és a Sony közötti szerződés egyik feltétele lehet…

2020-ban az Epic Games a Google-t perelte be a techcég 30%-os haszonkulcsa miatt (a Google Play Store-os értékesítéseken), majd az Apple irányába is ugyanez történt (és az App Store-on is hasonló a százalék). 2021-ben az Epic legtöbb állítása elhasalt, de a cég az Apple-vel közösen fellebbezett, majd idén az Apple javára született döntés, de eközben a Google elleni per továbbra is zajlik (november 7-én indult el a bírósági tárgyalás Kalifornia északi körzetének bíróságán).

A The Verge szerint Sweeney azt állítja, hogy a Sony platformjain a játékokon belüli tárgyakat nem tudja olcsóbbá tenni, mert megtehetné, hogy az engedményt a fogyasztónak továbbítja, ugyanis PlayStationön és azon kívül is azonos árat kell alkalmazni. A Google szerint az Epic megállapodása a Sony-val gyanús, hiszen a Sony részvényes az Epicben. Sweeney hozzátette, hogy a Fortnite PC verziójában nagyobb profitot termel a játék pénzneme (V-Buck), ugyanis nincsen haszonkulcs ott úgy, ahogy Androidon és iOS-en. A Google ügyvédje rákérdezett, hogy az Epic milliókat keresne azon, ha a Fortnite-nak lenne közvetlen Epic Gameses fizetési metódusa. Erre ő röhögve azt mondta, hogy ha a Google-nek nem kéne fizetni, milliárdokat keresne a cége!

Úgyhogy a Google a saját pénzét akarja megvédeni, miközben az Epic sokkal nagyobb profitot szakíthatna. A Sony-val kötött megállapodás pedig érthető, hiszen így nincsen kivételezés.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu