Joel Kinnaman nagy kihívása: teljesen néma próbált lenni a Silent Night forgatásán! [VIDEO]

MOZI HÍREK – Joel Kinnaman, a mai akciófilmek egyik legfényesebb csillaga, egy különleges kihívással nézett szembe a ‘Silent Night’ forgatásán: elhatározta, hogy egy szót sem ejt ki a száján a munkálatok alatt. Ez a szokatlan lépés a method acting egy extrém formájának tekinthető, ahol a színész teljes mértékben átveszi a karakterének tulajdonságait. Kinnaman ezt a technikát választotta, hogy teljesen elmerüljön némán maradó hősének szerepében. Nemrégiben Jimmy Fallon műsorában számolt be arról, hogy milyen nehézségekkel kellett megküzdenie ennek a döntésnek köszönhetően.

 

John Woo, a híres filmrendező, ismét egy lenyűgöző hollywoodi akciófilmmel rukkolt elő, melyben egy cseppet sem hétköznapi módon a főszereplő, egy némán maradó karakter. Ezt a szerepet Joel Kinnaman, a korunk egyik legelismertebb akciósztárja tölti meg élettel. A színész, aki olyan sikeres filmekben játszott, mint a ‘Robotzsaru’ és ‘Az Öngyilkos Osztag’, a Jimmy Fallon show vendégeként tárta fel, hogy milyen ambiciózus tervei voltak ezzel a különleges szereppel kapcsolatban.

Kinnaman elárulta, hogy mindig is szerette volna kipróbálni a method acting technikáját, amely során a színész teljes mértékben átveszi a karaktere tulajdonságait, így a forgatás során és annak előtt-után is szinte életre kelti azt. Ez a módszer már számos Oscar-díjas alakítást segített elő a múltban, de Kinnaman számára ez a fajta elköteleződés új szintet jelentett, különösen tekintettel arra, hogy a forgatás Mexikóban zajlott, így a színésznek a munkája során gyakorlatilag teljesen elszigetelődnie kellett.

Kinnaman elmesélte, hogy már a forgatás előtti utazás is magányosnak bizonyult számára, amikor Mexikóvárosba érkezett, egy olyan városba, ahol senkit sem ismert. Bár gyorsan felhívta a menyasszonyát, hogy beköszönjön, már akkor is tudatosan készült arra, hogy a forgatás kezdetével teljes mértékben elmerüljön a némaságában. Amikor eljött az első forgatási nap, Kinnaman egy szót sem szólt az autóút alatt, majd a sminkes részlegen ülve is csendben maradt, miközben a többiek társalogtak körülötte. Ekkor döntötte el, hogy bár határozottan elhatározta, hogy nem szólal meg, a forgatásra vezető csendes autóútja elég volt ahhoz, hogy a következő hetek munkájához szükséges inspirációt nyerje. Kinnaman bevallása azt mutatja, hogy még a legelkötelezettebb színészek számára is vannak határok, és hogy a method acting kihívást és egyensúlyozást igényel a művészi hűség és a gyakorlati megvalósíthatóság között.

A ‘Silent Night’, amelyben a főhős képtelen beszélni és egyetlen párbeszéd sem hallható, 2023. december 28-án érkezik a magyar mozikba, ígérve egy rendhagyó filmélményt, amelyben Kinnaman és Woo együttműködése új mélységeket és dimenziókat fedez fel a színészi ábrázolás és a vizuális történetmesélés területén.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu