Az Apple Vision Pro ellen készül ringbe szállni a Huawei?

TECH HÍREK – Állítólag a kínai cég is egy izmosabb MR (mixed reality, kevert valóságú = AR+VR) headseten dolgozik, és ebben egy erősebb processzor, illetve egy valamelyest meglepő hűtési rendszer lesz található…

 

Nem csak a Samsung tervez az Apple csúcskategóriájú (és ehhez mérten beárazott) készüléke ellen piacra dobni valamit, hanem a Huawei is, igaz, a kínaiak termékének specifikációit nem ismerjük, csak annyit tudunk róla, hogy zászlóshajó processzor lesz benne, így a Kirin 9000S minden bizonnyal kiesik a pixisből. Mochamad Farido a Twitteren azt írta, hogy a Huawei egy erős hardvert tervezhet, ami egy társprocesszort is jelenthet, mivel az Apple Vision Pro egy Mac-szintű M2-est és egy R1-es társ-CPU-t is használ.

Egy könnyű headsetet szeretne a cég, így az akkumulátort nem benne/rajta találhatjuk, hanem külön csatlakoztathatóak lesznek hozzá. A hőelvezetést pedig egy erre szánt ventillátorral oldaná meg a Huawei, ami nem valami gyakori egy ilyen headset esetében (még az Apple terméke sem alkalmaz ilyen megoldást). Egy másik tweetben azt is írja, hogy a Huawei korábbi almárkája, a Honor is egy AR-headsetet tervez, de ennek dizájnja és hardvere sem nagyon ismert. A Samsung készülékéből mindössze 30 ezer lesz a kezdő készlet, így valószínűleg a Huawei sem fog többel készülni, hacsak nem ugrik meg jelentősen az AR-headsetek iránt az érdeklődés.

Ezzel kapcsolatban érdemes az Apple-t is szóba hozni: a 3500 dollárért megvehető termékük esetében joggal nem számíthatunk nagy készletre (nem véletlenül kell Amerikában a boltjaikból, időpontos foglalással vásárolni), de egy kínai site, a Jiemian szerint a megjelenésre kb. 400 ezer példánnyal számol a cég, ami a Samsung (és a Huawei?) adatához képest kiugróan nagyobb szállítmány. A Jiemian szerint 2024-ben 1 millió lesz a boltokba szállítva, 2026-ra („három évvel a bemutató után”) pedig már 10 milliót becsül. A komponensek és a gyártás kb. 1700 dollár, ami megindokolja, hogy miért kér ennyit érte az Apple (és ebben a szemüvegesek lencséje és az egyéb kiegészítők még nincsenek benne).

A kínai alkatrészek aránya kb. 60% (hasonlóan az iPhone 15-höz), és a Luxshare a kizárólagos összeszerelője az Apple Vision Pro-nak, amelyből a második generációs modell állítólag 2027-ig nem is lesz tömeggyártásban, míg az olcsóbb kiadás 2025-ben jöhet (iPhone chip Mac helyett, gyengébb minőségű panel). De kérdés, hogy mekkora kereslet lesz az említett AR-headsetek iránt.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)