Hasznos újítással készülhetnek a Final Fantasy 7 Rebirth fejlesztői?!

A Final Fantasy 7 Rebirth még hónapokig várat magára, ám a Square Enix máris mutat egy új funkciót a játékosoknak, amelyben a sorozat alapdarabjai, a chocobók is szerepet kapnak.

 

 

A chocobók rajongói jó híreket kaptak a Square Enix-től! Ugyanis a Final Fantasy 7 Rebirth kapcsán kiderült, hogy a játék során egy új funkcióval, a „chocoboutique”-kal bővülnek a chocobó-tanyák. Ez az FF7 Rebirth-be érkező új funkció a testreszabás néhány új rétegét adja majd a tollas paripáknak, amelyek az eredeti játékban nem voltak.

A Final Fantasy-sorozat egyik névadó kabalafigurájaként a moogles-ek és a cactuárok mellett a chocobó a Final Fantasy 2-ben való debütálása óta a játék egyik főszereplője.

Míg a legtöbb csokobót a Final Fantasy-sorozatban szárazföldi lovasként vagy hűséges tollas társként használják a harcban, néhány ilyen struccszerű madár a bónusz célok elérése érdekében a levegőbe emelkedett. Az eredeti FF7-ben a chocobótenyésztés és a chocobóverseny volt a játék két fő mellékes funkciója. Ezekben a játékosok a játék különböző pontjain részt vehettek. Azok a befejezők azonban, akik minden materia-t, köztük a Knights of the Round summon materia-t is össze akartak gyűjteni, rengeteg időt töltöttek ezekkel a funkciókkal, hogy hozzáférjenek a legendás arany chocobóhoz.

Február 29-én azonban a chocobók rajongói egy másik játékmódra is számíthatnak. A közösségi médiában az FF7 Rebirth fejlesztőcsapata megosztott egy képet egy sötét tollú chocobóról. A jószág a chocoboutique funkció részeként egyedi mellényt és sapkát visel. Mivel a korábbi posztokban megerősítették a chocobotanidomítás és a kincsvadászat lehetőségét az FF7 Rebirth-ben, az új butik a testreszabás egy új rétegét adja majd a játékosok számára, amellyel interakcióba léphetnek.

Azt még nem tudni, hogy a chocobók bardingját, nyergét, sapkáját és tollszínét hogyan lehet majd megszerezni az FF7 Rebirthben, és hogy mennyi lehetőség közül lehet majd választani.

A sorozat más játékaiban, például a Final Fantasy 14-ben a játékosok már választhattak és testre szabhattak különböző chocobo-bardingokat, nyergeket, páncélokat és tollszíneket. Ám ezek pusztán kozmetikai céllal és az utókor számára készültek.

Ami az FF7 Rebirth chocobók testreszabását illeti, a Square Enix azt nyilatkozta, hogy a chocobók felszereléskészletei befolyásolni fogják, hogy a madár hogyan teljesít a Gold Saucerben megrendezett chocobóversenyeken.

Idővel kiderül, hogy ez mit jelent. A közösségi médiában az első reakciók az új chocobó butikra pozitívak voltak. A chocoboutique és az új dinamikus nehézségi mód között, amely új ízt ad a harcoknak, az FF7 Rebirth több szempontból is felülmúlni látszik elődjét.

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."