Hűnek kell a Silent Hill 2 Remake-nek maradnia az eredetihez?

A Team Silent játékához szinte képtelen lesz a Bloober Teamnek felnőni (akármennyire is zavaró, ezt ki kell jelenteni…), így a lengyel stúdió nem biztos, hogy jó úton jár azzal, hogy nagyon közel marad az eredeti játék alapanyagához.

 

A Dead Space és a Resident Evil (2-3-4…) remake-je után a Silent Hill második része is remake-et kap. A Konami és a Bloober Team hivatalosan már tavaly októberben bejelentette ezt (ám azóta sem közölték a megjelenési dátumát!), de pletyka formájában már ennél jóval korábban sejtettük. Furcsa, hogy a második részből készül remake, nem pedig az elsőből, holott abból csak és kizárólag PS1-es verzió készült (talán a Konami azt hiszi, hogy a Silent Hill: Originsszel elintézte az egészet…).

A Silent Hill 2 2001-es megjelenése óta a pszichológiai horror műfaj jelentős fejlődésen esett át. A stílusban a Bloober Teamnek van már némi tapasztalata (Layers of Fear, Observer, esetleg a felejtős Blair Witch is idevehető…), ám ennek ellenére a stúdió azt állítja, hogy hiteles lesz a Team Silent alapanyagához. Néhány fordulatot és narratív elemet így kérdéses lesz a lengyel csapatnak kezelni, mert eközben a modern közönség számára frissíteni kell az egészet. A történetmesélés tekintetében a Silent Hill 2 kiváló volt, és a sztori is fantasztikus volt, és egyes karakterek/ellenfelek tökéletesen ábrázolták James, a főszereplő lelkiállapotát és traumáit (például az ikonikus Pyramid Head is ezért bukkant fel Silent Hillben itt-ott…).

Annyi bizonyos, hogy a Bloober Teamnek nem lesz egyszerű feladata. A rajongók hatalmas elvárásokat támasztanak a Silent Hill 2 Remake elé. Ezt a lécet a lengyelek nem fogják megugrani, és csalódást fog kelteni a termékök. Talán emiatt is jól döntött a Valve, amikor inkább nem állt neki egyik franchise-ából sem a hármas számú epizódnak, hiszen sem a Half-Life, sem a Team Fortress, sem a Portal nem kapott ilyen részt.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu