Két PlayStation 3-exkluzív remake-jét szívesen látnák a rajongók

A stúdió, ami az eredeti játékokat összehozta, továbbra is a Sony (PlayStation Studios) alá tartozik, így ebben a tekintetben nincsen akadálya annak, hogy a rajongók elvárását teljesítse „a kék cég”.

 

Nemrég jelentette be a Sony, hogy a The Last of Us Part II PlayStation 5-ös újrakiadást kap. Ezek után a rajongók azt kérik a PlayStation Studiostól, hogy az első két InFamous játék is hasonló felújításon essen át. A franchise mostanában pihen, ugyanis a sorozat legújabb része lassan tíz éve, hogy megjelent, ugyanis 2014-ben láthattuk az InFamous First Lightot. Az IP mögött a Sucker Punch áll, akiktől legutóbb a Ghost of Tsushimát láthattuk (és kb. 100%, hogy a csapat jelenleg a folytatáson dolgozik…).

Az első InFamous 2009-ben jött ki PS3-ra, és ebben, illetve a folytatásban is Cole MacGrathet irányíthattuk: a srác képes volt az elektromos energiát elnyelni, és nem csak nagyobb városokat járhattunk be, de egy karmarendszer segítségével eldönthettük, hogy jófiúk leszünk, vagy teszünk mindenre és mindenkire, és végül a gonosz oldalra állva látjuk a befejezést. Mivel sem a PlayStation 4, sem a PlayStation 5 képtelen helyileg (!) PS3-as játékokat futtatni (holott a PS5-nek az egyik szabadalma pont erről szól – talán lesz is belőle valami), jelenleg vagy PS3-on játsszuk a két játékot, vagy a felhőből futtatjuk őket (PlayStation Plus Premium), vagy emuláljuk PC-n…

A Redditen az OGGamer6 nevű felhasználó kimondta, hogy 70 dollárt is fizetne a két InFamous remake-jéért, de figyelembe véve a két játék életkorát, annak is örülne, ha egyszerűen 1080p felbontásban, 60 FPS-sel futna a két kérdéses játék. A posztra sok rajongó hasonlóan reagált, ám a Sucker Punch sajnos nem tervezi a visszatérést az IP-hez, igaz, ezt még tavaly mondta a csapat.

Lehet, hogy azóta átgondolták ezt, és talán lesz a Final Fantasy VII-hez hasonló igényből keletkező felújítás. Talán nem.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)