Régóta várt játékmenetbeli csavart hoz magával a The Last Of Us Part II újrakiadása

A No Return nevű roguelike játékmódban teljesül az, ami a három éve PlayStation 4-re megjelent alapjátékból kimaradt.

 

A The Last of Us továbbra is a Sony egyik blockbuster IP-je, hiszen a 2013-ban megjelent első rész azóta két újrakiadást is kapott (a PlayStation 5-ös „remake” PC portja azért nem jelent meg kifogástalan állapotban), és az HBO-s TV-sorozat is felkeltette az érdeklődést a Naughty Dog IP-je iránt. Emiatt is jön a PlayStation 5-re a második rész, amelyben „elveszett” pályákat is találhatunk, de a kurrens-gen teljesítménybeli funkciók (pl. a változó rátájú képfrissítés, azaz a VRR) sem maradnak ki.

Az új verzió legnagyobb újítása a No Return játékmód, ahol véletlenszerű találkozásokat kell majd túlélni. Több játszható karakter és pálya lesz. A karakterek egyedi tudással és képességekkel rendelkeznek, de ezeket a Naughty Dog és a Sony még nem nagyon részletezte. Abby, Dina, Ellie, Jesse, Lev, illetve Tommy már meg lett erősítve, és ő az, akinek a rajongók igazán örülhetnek, ugyanis a franchise egyik fontos személyéről van szó (lényegében mindig is ott volt Joel és Ellie oldalán).

Tommy Joel testvére, és később nem csak a túlélésre koncentrált, hanem csatlakozott a Fireflies egyesüléshez, aztán lelépett onnan, hogy Jacksonban alapítson új közösséget. A kezdeti utazásban is segített Joelnek és Ellie-nek, a folytatásban pedig ő mondja el Ellie-nek Abby hollétét. Tommy végül követi Ellie-t, és a harcokban képes helyt állni. Ellie döntéseiben jelentős befolyása van, így a sztorit nagy eséllyel hanyagoló No Returnben joggal van jelen a karakter. A francise rajongói örömmel fogadnák, ha lenne egy előzménytörténet, amelyben ő kapja a főszerepet.

A No Return végtelen újrajátszhatósággal rendelkeik, és ebből adódóan a 2024 elején megjelenő The Last of Us Part II Remastered az eredeti verzió tulajdonosainak is felkeltheti majd az érdeklődését, igaz, ehhez rendelkezniük kell egy PlayStation 5-tel.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu