Vajon milyen sors vár Johnny Cage-re a készülő Mortal Kombat 2 filmben?

MOZI HÍREK – 26 évvel a Mortal Kombat-franchise legrosszabb filmje után a Mortal Kombat 2 készen áll arra, hogy megfordítsa Johnny Cage szerepét, amit a katasztrofális 1997-es mozi eltolt…

 

 

Johnny Cage szerepe a Mortal Kombat 2-ben készen áll arra, hogy megfordítsa a Mortal Kombat 2. – A második menet (Mortal Kombat: Annihilation) nyitójelenetét. (A cikkben innentől az angol címet használjuk, a két „Mortal Kombat 2” könnyebb megkülönböztetése végett.) Az említett jelenetet sokan a franchise legrosszabbjának tartják. Johnny Cage visszatérése a készülő folytatásban az első megjelenése a filmes franchise-ban az 1997-es katasztrofális Annihilation óta. Bár a 2021-es rebootban nem szerepelt, nem titok, hogy a közelgő folytatásban ott lesz.

A Mortal Kombat videójátékban 1992-ben történt első megjelenése óta Johnny Cage a franchise egyik legnépszerűbb karakterévé vált.

Cage egyike annak a maroknyi klasszikus szereplőnek, akik csatlakoznak a Mortal Kombat 2 szereplőgárdájához. Ezzel a rajongók kedvenc harcosaiból álló, igencsak bőséges együttes állt össze. A folytatás történetét egyelőre nem részletezték. Ám az biztos, hogy Johnny Cage nagyobb szerepet kap a rebootban, mint 26 évvel ezelőtt.

 

Johnny Cage kiiktatása a Mortal Kombat: Annihilation elején hatalmas hibának bizonyult

 

Mortal Kombat: Annihilation 1997-es megjelenésekor a kritikusok és a közönség körében egyaránt csúfos kudarcot vallott. A film egyik erősen kritizált aspektusa az volt, hogy Cage-et rögtön a film elején megölik. Az Annihilation nyitójelenetében Shao Khan megszállja a Földet. Túszul ejti Sonya Blade-et; Cage megpróbálja megmenteni őt, de Shao Khan megöli, és kitöri a nyakát, ami a film sokkoló halál-jelenetének szánták.

A döntés, hogy Johnny Cage-et megölik az Annihilationben, népszerűtlennek bizonyult azok körében, akik megnézték az 1995-ös Mortal Kombat-filmet.

Cage nagy szerepet játszott az eredeti Mortal Kombat-filmben. Ő volt a filmsztár, aki be akarta bizonyítani, hogy harcművészeti képességei vannak. Megölte Skorpiót a harcművészeti versenyen, és Liuval együtt megmentette Sonyát a Külvilágból. Ehhez képest Johnny Cage-nek alig egy perc képernyőideje volt az Annihilationben, mielőtt megölték volna. Eredetileg úgy tervezték, hogy a Devastation folytatásában feltámasztják. Azonban az Annihilation sikertelensége miatt a folytatást végül elvetették, így Cage halála szertelenül lezárta a karakter történetét.

 

Főszerepet játszhat a Mortal Kombat 2-ben?!

 

Cage jobb bánásmódban részesül az új franchise-ban. Annak ellenére, hogy a 2021-es rebootban semmilyen minőségben nem jelenik meg. Simon McQuoid rendező azt nyilatkozta, hogy Cage azért nem került be a filmbe, mert Cage „túl összetett” volt a történethez. (A Heroic Hollywood után.) A film legvégén azonban utalnak rá, amikor Cole Young Los Angelesbe indul, hogy megkeresse őt. Ez előkészíti a figurát egy főszerepre a folytatásban, ahol Karl Urban fogja játszani. Több mint valószínű, hogy a többi hőssel együtt fog harcolni a külvilági tornán. Egy Urban kaliberű színész castingja, az első film felállásával és a folytatásra vonatkozó tervekkel kombinálva, aligha kétséges, hogy a Mortal Kombat 2 igyekezni fog helyrehozni a Mortal Kombat: Annihilation egyik legrosszabb döntését.

Forrás: Heroic Hollywood

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu