Kiszivárogtatta volna a Level-5 fejlesztő a Switch 2 megjelenési dátumát?

Egyes rajongók úgy vélik, hogy a Switch 2 megjelenési dátuma kiszivároghatott a fejlesztő Level-5 közelmúltbeli Vision 2023 2 bemutatója során, amelyen a készülő játékokat mutatták be.

 

Ahogy a Switch a Nintendo zászlóshajó konzoljaként véget ér, az interneten elkezdtek keringeni a pletykák és találgatások arról, hogyan fog kinézni a cég Switch utódja. Bár a Nintendo hivatalosan még semmit sem árult el a Switch 2-ről, a Level-5 fejlesztő cégtől nemrég kiszivárgott információk alapján néhány rajongó úgy véli, hogy a következő konzol megjelenési dátuma már leszűkült. A Switch 2 valószínűleg 2024-ben fog megjelenni, de a konkrét megjelenési ablak hamarabb lehet, mint amire néhányan számítanak, ha igaz ez az elmélet, miszerint a Level-5 kiszivárogtatta a megjelenési dátumot.

Mivel a Switch 2024-ben lép a hetedik évébe a piacon, nem meglepő, hogy a Nintendo a közeljövőben készülne a konzol utódjának piacra dobására. Korábbi pletykák szerint a fejlesztők a Gamescom 2023 alkalmával egy zárt ajtók mögött tartott prezentáció során mutatták meg a Switch utódját, de ezt a hírt Shuntaro Furukawa, a Nintendo elnöke cáfolta. Egyértelmű, hogy a vállalat szűkszavú akar maradni az új hardverrel kapcsolatban, így sok rajongót váratlanul ért a Level-5-től érkező potenciális megjelenési dátum kiszivárgása.

A Level-5 nemrég tartotta meg a Vision 2023 2 bemutatóját, amelyet annak szentelt, hogy bemutassa, milyen játékokat tartogat a fejlesztő a játékosok számára a következő évben. A prezentáció során bemutatott címek között volt a Megaton Musashi: Wired és az Inazuma Eleven: Victory Road, amelyek mindkettő 2024 tavaszán jelenik meg, valamint a Professor Layton and the New World of Steam, amely csak 2025-ben lát napvilágot. Emellett a Decapolice eredeti, 2023-as megjelenési dátumát is bejelentették, hogy 2024-re tolják ki, mivel a játék terjedelme állítólag túlnőtt az eredeti várakozásokon.

A prezentáció egy 2024-ben érkező Yokai Watch bejelentés teaserével zárult, a Level-5 pedig bejelentette, hogy áprilisban újabb Vision bemutatót terveznek. A prezentáció legérdekesebb aspektusa azonban nem ezeknek a címeknek a bemutatása volt, hanem a Fantasy Life i-t tárgyaló szegmensé: The Girl Who Steals Time. Ebben a szegmensben a Level-5 bejelentette, hogy a játéknak konkrét megjelenési dátumot tűztek ki, de azt „stratégiai okok” miatt nem tudták akkor bejelenteni, és csak egy 2024 nyári megjelenési ablakot tudtak megadni.

Sok néző gyanúsnak találta ezt a megfogalmazást, mivel furcsa, hogy egy játéknak konkrét belső megjelenési dátumot terveztek, de a fejlesztő stratégiai okokra hivatkozva nem hajlandó részletezni. Így néhány rajongó elkezdte találgatni, hogy ez a „stratégiai ok” az, hogy a Fantasy Life i-t a Switch 2 bevezető címének tervezik, és mivel a Nintendo hivatalosan még nem mutatta be a konzolt, nem jelenthetnek be konkrét megjelenési dátumot a játékhoz. Ha ez a spekuláció helytálló, akkor a Nintendo következő konzoljának megjelenési dátuma valószínűleg a 2024-es nyári ablakba esik majd.

Bár sokan arra számíthatnak, hogy a Switch 2 2024 ősze körül jelenik meg, hogy igazodjon a Nintendo korábbi konzolkiadásaihoz, van precedens a nyári megjelenésre. A Famicom és a Nintendo 64 is nyáron jelent meg Japánban, így nem szokatlan feltételezni, hogy 2024 nyara lehet a Switch 2 lehetséges megjelenési időszaka.

Bár az állítólagos kiszivárgást övező részletek egyelőre csak rajongói spekulációk, van némi bizonyíték arra az elméletre, hogy a Fantasy Life i lesz a Switch 2 launch címe. A prezentációban szereplő grafika megjegyezte, hogy a játékot a Switch-re tervezik, a többi platform még nem dőlt el, ami potenciálisan azt jelenti, hogy a játék a Switch-en kívül több konzolon is megjelenik, beleértve a Switch erősebb utódját is. Ráadásul a prezentáció során megjelenési ablakot kapott többi cím közül egyiknek sem tartották vissza a megjelenési dátumát stratégiai okokból, ami arra utal, hogy valamilyen különleges körülmény van kifejezetten a Fantasy Life i és a megjelenési dátum körül.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu