Modern technológiai elemekkel is rendelkezni fog a PlayStation 6? [VIDEO]

A PlayStation következő generációjában olyan dolgok is lehetnek, amelyek alapvetően megváltoztathatják a konzolos játékokat.

 

A lent beágyazott videóban RedGamingTech foglalt össze pár pletykát a Sony következő generációs konzoljáról. Mivel a PlayStation 5 három éve, hogy megjelent, a PlayStation 6 processzoráról és grafikus chipjéről még nem született döntés, és valamelyest lemaradás is van, ugyanis a Sony rendszere állítólag csak a Microsoft terméke után fog csak eljutni elénk. A Sony egy chipletes dizájnnal tervez. Ilyesmit az AMD már több, nem videojátékokra szánt termékében már használ.

A Sony valamilyen nagyobb gyorsítótáron (cache-en) gondolkodik, ami a fejlesztőknek segítene, amikor a kombinált CPU-s és GPU-s terheléssel kell számolniuk, mivel a konzolban nagy eséllyel GDDR7-es memória lehet, és ennek latenciája még problémát okozhat a PlayStation 6 processzorának. A következő generációs konzolban a tartalomalkotó (generatív) mesterséges intelligencia is ott lehet, továbbá a sugárkövetés is alapos fejlődésen eshet át. Az előbbi esetében interaktívabb, nagyobb immerziót kínáló egyjátékos élmények születhetnek. A sugárkövetés esetében a még be nem jelentett PlayStation 5 Pro bár már javulást hozhat el, a PlayStation 6 ennél tovább is mehet.

A Sony ray tracing reconstruction technológiát használhat (nem merjük magyarra lefordítani, mert nem biztos, hogy ennek egyáltalán VAN-E magyar nyelvű megfelelője… de a jobb sugárkövetést biztosító technológia a Cyberpunk 2077-ben és az Alan Wake II-ben is felbukkant), mert erről nemrég szót ejtett egy prezentációban (ami igaz, filmekről szólt inkább, de közben a PlayStation logó is felbukkant, és a játékokról sem feledkezett meg a cég!). A path tracing (itt sem merjük megpróbálni a lefordítást) is viszonylag rendszeres lesz a játékokban.

A PlayStation 5 Pro-ról annyit mondott RedGamingTech, hogy a kutatása és fejlesztése már az alapmodell 2020-as rajtja előtt befejeződött, és csak egy nagyobb probléma, esetleg Jim Ryan utódja által a hardver törlése az, ami megállíthatja a megjelenésében. A PlayStation 6 pedig állítólag 2027-2028-ban érkezhet, ami logikus, hiszen a PS3 2006-ban, a PS4 pedig 2013-ban jött ki…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)