Most már hivatalos: további Resident Evil remake-ekre számíthatunk!

A Capcom nem tagadja tovább, hogy a Resident Evil második, harmadik és negyedik részének újragondolását további remake-ek követik.

 

A Resident Evil 2 Remake 2019-ben bemutatta, hogy miképp kell a PS1-en debütált (és egy rebooton átesett) eredetit úgy modernizálni, hogy a rajongóknak is tetszetős eredmény szülessen. Az RE Engine-en futó projektet egy évvel később követte a harmadik rész új elképzelése. Az eladások nem hozták az előző rész formáját, de minőségileg nem volt ez sem rossz. Idén tavasszal jött a negyedik rész remake-je, ősszel pedig hozzá a Separate Ways DLC, és itt is ismét kiváló eredményt mutatott fel a Capcom mind kritikailag, mind eladásilag.

Japánban volt egy PlayStationös rendezvény, ahol Anpo Yasuhiro, a Resident Evil 4 Remake rendezője is felbukkant, és itt lényegében megerősítette, hogy további remake-ek készülnek a franchise-ból: „Eddig három remake-et adtunk ki, és mindegyiket nagyon jól fogadták. Mivel lehetővé teszi, hogy a modern közönség is játszhasson ezekkel a játékokkal, örömmel teszem ezt olyasvalakiként, aki szereti ezeket a régebbi játékokat, és ezért szeretnénk még többet csinálni. Hogy a jövőben milyen játékot fogunk remake-elni, azt a jövőben szeretnénk bejelenteni, úgyhogy várjatok az ezzel kapcsolatos hírekre.

Egy új játék fejlesztésénél nem lehet tudni, hogy mit fogadnak majd jól a játékosok, ami megnehezíti a dolgunkat. Egy remake esetében már vannak olyan játékosok, akik játszottak az eredetivel, ami szerintem előnynek tekinthető. Nagyon hálásak vagyunk a felhasználóknak, akik hangot adnak véleményüknek. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy a játékosok véleményét szem előtt tartva fejlesszünk. Például, ha a játékosok így gondolják, akkor talán így tudjuk megcsinálni. Azt hiszem, ez az egyik oka annak, hogy a remake-jeinket olyan jól fogadják,” mondta Anpo.

Több opció is van. A Resident Evil: Code Veronica nem kap sok figyemet, de mégis fontos a franchise narratívájában. Az első RE már kapott egy remake-et a GameCube-on (ebből volt 8 éve modernizált újrakiadás), de erre is ráférne egy kis modernizáció. Aztán ott van a Resident Evil 0, ami szintén megérdemelne egy kevés figyelmet. Az utolsó lehetőség pedig a magától értetődő Resident Evil 5…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu