Tom Cruise-nak egy sokkal merészebb filmje van készülőben, mint a Top Gun 3, vagy a következő Mission Impossible

MOZI HÍREK – A Top Gun 3 és a következő Mission: Impossible nagy kihívást jelentenek Tom Cruise számára, de van egy sokkal merészebb filmje is fejlesztés alatt.

 

Az akciósztár Tom Cruise a halálmegvető akciójelenetek szinonimájává vált a filmjeiben, de egy fejlesztés alatt álló film még a Top Gun 3-nál is merészebbnek bizonyulhat, a következő Mission: Impossible film, vagy bármely más film, amelyben a színész eddig szerepelt. Bár már több mint 61 éves, Cruise továbbra is feszegeti a határokat, hogy mit tehet egy filmsztár a saját veszélyes mutatványai tekintetében. Cruise valóságos kaszkadőrmutatványai és akciói évtizedek óta meghatározóak a filmjeiben, és veszélyes hajszái várhatóan a még meg nem erősített Top Gun 3-ban is folytatódnak.

A Top Gun nemrégiben aratott sikere után a Top Gun: Maverick és a Mission: Impossible – Halálos iramban első része után Cruise-nak várhatóan tele lesz a keze színészi és kulisszák mögötti szerepekkel az említett kasszasiker-franchise-ok következő filmjeiben. Tom Cruise-nak azonban van egy másik filmje is a gyártás korai szakaszában, amelyhez képest a legutóbbi filmjei akciójelenetei szelídnek tűnnek. A készülő filmmel Cruise és csapata olyan helyekre szeretne eljutni, ahová még egyetlen hollywoodi filmsztár sem – ez a kihívás messze túlmutat a Top Gun ambícióin.

2022 kora őszén a Universal Pictures bejelentette, hogy jóváhagyta Tom Cruise és Doug Liman rendező közös filmjét, amiben Cruise-t valóban az űrbe küldik. Ilyesmire még nem volt példa amerikai filmekben, de az a javaslat, hogy Cruise az űrben mentse meg a napot, nem igényelt sok vitát. A Universal Pictures elnöke, Donna Langley a BBC-nek adott interjúban megerősítette, hogy a stúdió támogatja a projektet és annak állítólag 200 millió dolláros költségvetését:

„Tom Cruise elvisz minket az űrbe. Elviszi a világot az űrbe. Ez a terv. Van egy nagyszerű projektünk, amelyet Tommal közösen fejlesztünk, és amely pontosan ezt tervezi. Egy rakétával felmegy az űrállomásra, forgat, és remélhetőleg ő lesz az első civil, aki űrsétát tesz az űrállomáson kívül”.

A film tervezete szerint a cselekmény nagy része a Földön játszódik, de egy veszélyes fenyegetés miatt Tom Cruise karakterének az űrbe kell utaznia, és egy olyan hőstettet kell végrehajtania, amely megmenti a világot. A cél az lenne, hogy a Nemzetközi Űrállomáson forgassanak, és Cruise legyen az első civil, aki a film részeként részt vesz egy űrsétán az állomáson kívül. Tom Cruise nemrég óvatosan optimista tájékoztatást adott az űrfilmjével kapcsolatban, mivel még sok akadályt kell leküzdeni, mielőtt a projekt forgatása megkezdődhet.

Nem Tom Cruise lesz az első ember, aki filmet forgat az űrben

Ha a film a várakozásoknak megfelelően alakul, Tom Cruise lenne az első amerikai színész, aki filmet forgatna az űrben. Nem ő lesz azonban az első ember, aki valaha is végrehajtja ezt a bravúrt. A Kihívás című orosz film már megelőzte őt ebben a kitüntetésben. A 2023 áprilisában bemutatásra kerülő The Challenge című film egy sebészről szól, akit az űrbe küldenek, hogy megpróbáljon megmenteni egy sérült űrhajóst. A filmet részben a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén forgatták, és az első olyan filmnek számít, amelynek jeleneteit profi filmes az űrben vette fel. Két héten keresztül orosz űrhajósok és színészek dolgoztak együtt, hogy elkészítsék azt a 35 percnyi filmet, amelyet végül felhasználtak a végtermékben.

A Kihívás hatalmas kasszasiker volt Oroszországban, az orosz történelem legnagyobb bevételt hozó nyitónapjával debütált. A film sikere pénzügyi előjelként szolgál arra, hogy mi várna ránk, ha Tom Cruise űrfilmes produkciója továbblépne. Tekintve, hogy a világ egyik leghíresebb színésze olyan teljesítményt nyújtana, amire még egyetlen hollywoodi színész sem vállalkozott, ez az ambiciózus elképzelés minden bizonnyal kasszasikert hozna, és Tom Cruise egyik legjobb filmje lehetne. Egy olyan színész számára, aki látszólag a bolygó összes megrázó fizikai teljesítményét meghódította már, csakis logikus, hogy elhagyja a Földet, és elinduljon eddigi legmerészebb kalandjába.

Forrás: BBC

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.