Dupla, erősebb memóriával moddolt Asus ROG Ally? Lehetséges! [VIDEO]

TECH HÍREK – Egy modder bemutatta, hogy miképp kell az Asus handheld PC-jét úgy feljavítani, hogy annak erősebb és több memóriája legyen.

 

Az alkatrészek cseréje PC-k esetében gyakori (mondjuk annál nincs rosszabb, amikor egy szombat reggel a kilenc éve vígan duruzsuló monitort valahogy pótolni kell…), ám a handheld PC-k esetében, de még a laptopoknál sem olyan gyakori, hogy mondjuk több tárhelyet, memóriát rakunk a gépbe, hogy az még erősebb legyen (a több RAM sosem árt, pláne, ha a böngészőnk két pofára zabálja a memóriát).

Már a Valve Steam Deckje és az Asus ROG Ally-ja esetében is láthattunk változtatásokat, így a több tárhelytől a hűtési megoldásig egyet s mást tuningoltak, viszont most láthatjuk először SlickBuy Mods and Repairs jóvoltából azt, hogy miképp módosult az Asus készülékében a RAM konfigurációja. Persze ne felejtsük, hogy az ilyen moddolással bukhatjuk a garanciát (gyártótól függ, hogy ki engedélyezi és ki nem), és a lenti videóban látható folyamathoz tapasztalat szükséges, úgyhogy ezt bárki nem tudja megcsinálni.

Először szét kell cincálni az Asus gépét, majd az alaplapra hegesztett memóriamodulokat kell lebontani a hegesztési pontokon. Ehhez kifejezetten precízen kell célozni, különben a gépet taccsra vágjuk. Alapból a gépben maximum 16 gigabájt LPDDR5 memória van 6400 MT/s sebességgel, de a moddolás után már 32 gigányi LPDDR5X RAM van 7500 MT/s sebességgel. Ezzel dupla annyi memóriát, és 17,2%-kal nagyobb sávszélességet kapunk, ami a teljesítményre is jó hatással van.

Sajnos benchmarkokat nem tett közzé a modder, így nem tudjuk, hogy mekkora javulást mutat fel a jobb és több memória. de azt láthatjuk, hogy az alap kiszereléshez képest jobb komponenseket is támogat a készülék, így a későbbiekben kifejezetten hasznos lehet, ha a gyártók a DIY eszközcserét támogatnák, így ha például egy 2 TB-s NVMe SSD-t pakolnánk a gépbe, akkor ezt engedélyezhetnék a könnyebb cserét támogató tervezéssel.

Az eredmény mindenesetre jó.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu