Pokolian dühösek a PlayStation játékosok! Hamarosan bizonyos PlayStation Store-on vásárolt, fizetett tartalmakat elveszítenek!

A PlayStation-felhasználók az év végére elveszítik a hozzáférést bizonyos vásárlásokhoz, és a rajongók ezt rablásnak nevezik. Ez azonban csak bizonyos országokra vonatkozik, ahol ezek a termékek egyáltalán megvásárolhatóak voltak.

 

A digitális áruházak szeszélyes dolog. Annak ellenére, hogy könnyen hozzáférhető tartalomforrásnak számítanak, a licencproblémák vagy egyszerűen csak a nagyvállalatok szeszélye miatt az online áruházak szinte minden ok és indok nélkül változtathatnak a kínálatukon.

Ezt bizonyos országok PlayStation-tulajdonosai (például az amerikaiak, vagy akár azok a magyar userek, akiknek amerikai fiókjuk volt) a saját bőrükön tapasztalhatják meg, mivel a tévéműsorok és filmek egy választéka hamarosan elérhetetlen lesz a felhasználók számára, függetlenül attól, hogy fizettek-e érte. (A magyar fiókok, magyar felhasználóit ez azért nem érinti, mert filmeket és sorozatokat nálunk eleve nem lehetett vásárolni.)

A Culture Crave tweetje vázolta fel a helyzetet: „A Sony az év végén rengeteg tévéműsort töröl a PS Store-ból.

„Ha megvásároltad ezeket a tartalmakat, többé nem fogod tudni használni”

Nos, néhány dolog törlése a digitális áruházból egy dolog, hiszen ez csak azt jelentené, hogy az új felhasználók nem tudják majd megvásárolni maguknak. Sajnos ez azokra is vonatkozik, akik egyenesen megvásárolták a tévéműsorokat, mivel többé nem fogják tudni megnézni őket annak ellenére, hogy a nehezen megkeresett pénzüket költötték erre.

Képzelheted, hogy a felhasználók felháborodtak, és sokan ezt egy újabb okként használták fel arra, hogy miért lehet veszélyes a következő években kizárólag digitális termékeket vásárolni a fizikaiak helyett.

Az egyik felhasználó így nyilatkozott:

„Ezért olyan fontos a fizikai média megőrzése”.

Egy másik pedig kijelentette: „A fizikai másolat hívei folyamatosan győznek”.

Végül pedig valaki az eltűnő médiatermékek jogi következményeit mérlegelte, mondván:

„Visszatérítés nélkül ez hogy ne lenne lopás?!”

Nem tudni, hogy a Sony fontolóra veszi-e, hogy visszatéríti-e az embereknek a vásárlásaikat, ha azok jövőre eltűnnek a digitális áruházból, mivel az eltávolításukat bejelentő közleményben nem hangzott el semmi.

A kivezetésre kerülő tévéműsorok listája 2023. december 31-ig lesz elérhető a PlayStation Store-on keresztül, utána végleg eltűnnek.

Forrás: GamingBible

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu