Egy Marvel-sztár támogatja Quentin Tarantino kritikáit a franchise-ról

MOZI HÍREK – Az egyik Bosszúállók-színész úgy tűnik, elfogadta Quentin Tarantino kritikáját a Marvel-filmek franchise-áról, bár nem negatív értelemben.

 

Chris Evans, az Amerika kapitány színésze reagált Quentin Tarantino ellentmondásos kijelentéseire a Marvel Studios MCU-franchise-ról és annak a színészekre gyakorolt hatásáról.

A Marvel Cinematic Universe egy médiafranchise, amely a Marvel Comics lapjain szereplő karakterek és koncepciók élőszereplős adaptációiból áll, köztük az Amerika Kapitányból. A franchise a világ egyik legnagyobbjává nőtte ki magát, jelenleg 32 mozifilmet adnak ki, és több mint 10 van fejlesztés alatt, emellett számos más, tévés és streaming projektet is terveznek. A hatalmas siker és a vele járó népszerűség ellenére Tarantino ragaszkodott ahhoz, hogy a Marvel-színészek nem igazi filmsztárok, és árnyékot vetett az egész franchise-ra és az iparág „Marvel-izálódására”, bár tisztázta, hogy nem magukat a színészeket akarta megsérteni.

Míg Tarantino megjegyzései ellentmondásosak voltak akkoriban, kortársai támogatták és visszautasították, úgy tűnik, hogy egy ikonikus Marvel-színész megfordult, hogy a dolgokat az ő szemszögéből lássa. Evans (aki korábban azt nyilatkozta, hogy szívesebben játszaná újra Johnny Stormot, mint Amerika kapitányt) megosztotta gondolatait a témával kapcsolatban, és azt is, hogy egyetért Tarantinóval. „Ez volt a szépsége annak, hogy a Marvel-filmekben dolgozhattam. Soha nem kellett igazán előtérbe kerülnöd” – fejezte ki Evans a GQ-nak adott interjúban. „Néha még a saját filmjeidben sem. Quentin Tarantino mondta ezt nemrég, és én azt gondoltam, tudod, igaza van. A karakter a sztár. Te is ott vagy, de nem érzed ennek a terhét”.

Tarantino közismerten kritikusan nyilatkozott az újabb filmes médiáról, és ragaszkodott ahhoz, hogy ez Hollywood történetének legrosszabb korszaka, nem kis részben az általa Marvel-izálásnak nevezett iparág miatt, amely a franchise hosszú életű karaktereket állítja a középpontba, és az alkotók és az előadók másodhegedűs szerepét hagyja a saját munkájuk mellett. Bár Evans egyetérthet, ez korántsem mutat konszenzust a Marvelnél. Az MCU főnöke, Kevin Feige ugyanebben a riportban nem értett egyet az értékes színésszel, mondván: „Azt hiszem, ezt [Chris] saját magának mondta, és azt hiszem, a Bosszúállók közül sokan, köztük Robert is, ezt mondanák maguknak, ami valójában nagyon hasznos volt a folyamat szempontjából. De bizonyos esetekben, beleértve Chrisét is, ez nem teljesen igaz”.

Feige nincs egyedül az ellenvéleményével, hiszen Samuel Jackson is visszavágott Tarantino Marveles megjegyzéseire, amikor azok elhangzottak, és a néhai Chadwick Bosemant hozta fel példának, és azt mondta a The View műsorvezetőinek (és emlékeztette Tarantinót), hogy „színész kell ahhoz, hogy azok a bizonyos karakterek legyenek, és a filmsztárság jele mindig is az volt, hogy mi, seggek a székekben?”. Jackson közismerten nagy sikerrel dolgozott együtt Tarantinóval. Talán jobb helyzetben van ahhoz, hogy a kritikájával foglalkozzon, mint az MCU vagy bármely más nagy franchise legtöbb szereplője, aki a haragja tárgykörébe tartozik.

Mivel Tarantino határozottan kijelentette, hogy soha nem csatlakozik az MCU-hoz, nincs sok remény arra, hogy ezen a fronton bármi változás történjen, függetlenül attól, hogy a franchise milyen fejlesztéseket hajt végre a valószínűleg hosszú élettartam alatt, jóban-rosszban. Legalábbis az ikonikus filmes elmondhatja magáról, hogy a sok közül egyet megtérített, miközben ő továbbra is a saját kreatív elképzeléseit követi, a Marvel Studios pedig továbbra is a sajátját gyártja.

A Marvel Studios Amerika kapitány filmjei a Disney Pluson érhetők el.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu