A 2024-es év leginkább várt filmjei – Tűkön ülve várjuk már ezeket az idei filmeket!

TOP TÍZ – 2024 kínál izgalmas filmélményeket a mozinézők számára, a ‘Dűne: Második rész’-től kezdve a ‘Deadpool 3’-ig terjedően. Számos várva várt film érkezik, köztük olyan címekkel, mint a ‘Furiosa: Történet a Mad Maxből’ és a ‘Gladiátor 2’, amelyek az év egyik legnagyobb mozis eseményét ígérik. A filmválaszték széles skálát ölel fel, így minden filmrajongó találhat magának kedvére valót a különböző műfajok között. Az év filmjei ígéretes alkotásoknak ígérkeznek, amelyek új színfoltokat hozhatnak a filmvilágban.

 

 

A 2023-as év, a filmes iparág fél évig tartó sztrájkja ellenére is, számos sikeres film megjelenését hozta, mint például a Super Mario Bros. film, a Fast X és a Barbenheimer, melyek mind nagy sikert arattak a kasszáknál.

Viszont a hollywoodi sztrájkok hosszú távú hatásai várhatóan csak 2024-ben vagy azután kezdenek érződni, mivel a 2023-ban bemutatott filmek még a sztrájkok előtt készültek. Emiatt a jövőben hiányok várhatók azoknál a filmeknél, amelyek a sztrájk alatt nem készültek el. Sok, eredetileg 2023-ra tervezett film, így a Dűne: Második rész is, késéssel kerül bemutatásra.

Az év további izgalmas filmeket is ígér, többek között egy Zendaya szereplésével készült alkotást is. Az év filmjei kevesebb Marvel Moziverzum filmet tartalmaznak, de sok más érdekes produkciót kínálnak.

 

 

  1. Madame Web

 

A Madame Web szereplőgárdája majdnem olyan, mint egy vicc felvezetése: Dakota Johnson, Sydney Sweeney, Emma Roberts, Adam Scott és Zosia Mamet egy (nagyon lazán) pók-verzum filmbe lépnek… Mégis, a mémek ellenére, ez nem vicc. Egy a Marvel egyik, khm, szokatlanabb karakterén alapuló film, a Madame Web egy New York-i mentőtiszt (Johnson) történetét meséli el, aki rájön, hogy ő egy látnok. Kevesebb multiverzum, több utcaszintű, mint a legtöbb újabb Marvel cucc, a Madame Web lassúnak tűnhet, de valószínűleg nagy dolgokat állít fel.

Megjelenési dátum: február 14.

 

 

  1. Alien: Romulus

 

Ha minket kérdezel, és nem tettél, az Alien filmek Sigourney Weaver nélkül egyszerűen nem olyan jók. De ezt az Alien filmet Fede Alvarez készíti, aki, mint az Evil Dead remake rendezője, tudja, hogyan kell kezelni egy jól beállított franchise-t. Alvarez horrorban szerzett tapasztalatait figyelembe véve, ez a film valószínűleg ijesztőbb és kevésbé agyafúrt lesz, mint a franchise legutóbbi filmjei.

Megjelenési dátum: augusztus 16.

 

 

  1. Nosferatu

 

Ez a film egy kicsit igazi titkos esélyes. Robert Eggers (A Boszorkány) által rendezve, ez a második remake F. W. Murnau 1922-es némafilmjének, ugyanezen a néven. (Az első Werner Herzog Nosferatuja volt, a Vámpír.) Bram Stoker Drakulájának egy változatát feldolgozva, Eggers filmje kísérteties és fenyegető, fekete-fehér, mint az Eggers által rendezett A világítótorony, de de voltak nagyon homályos pletykák korábban az évben, hogy nem ment jól egy tesztvetítésen. Mindegy. Eggers ismeri a horrort, és egy klasszikus feldolgozása pont jó választásnak tűnik számára.

Megjelenési dátum: december 25.

 

 

  1. A kaszkadőr

 

Ryan Gosling egy kaszkadőrt játszik, aki megpróbálja lenyűgözni rendezőjét, akit Emily Blunt alakít. A kémia már az előzetesben is látható, és ez David Leitchtől származik, az egykori kaszkadőrtől, aki segített elindítani a John Wicket, és rendezte Charlize Theron főszereplésével az Atomcsapda és a Gyilkos Vonatot is. Úgy tűnik, jó szórakozás lesz.

Megjelenési dátum: május 3.

 

 

  1. Furiosa: Történet a Mad Maxből

 

Ez a Mad Max: A harag útja előzményfilm visszavezet minket egyik ikonikus Charlize Theron karakter, Furiosa fiatalabb éveihez. Ebben a filmben Anya Taylor-Joy formálja meg a karaktert, míg a történet továbbra is George Miller kreatív agyából ered. A várakozások igen magasak. Plusz érdekesség, hogy Chris Hemsworth is szerepet kapott a filmben, ami tovább fokozza a várakozást.

Megjelenési dátum: május 24.

 

 

  1. Gladiátor 2

 

Milyen gyakran beszélnek a férfiak a Római birodalomról? Valószínűleg sokkal többet novemberben, amikor Ridley Scott kiadja a rajongók által imádott Gladiátor folytatását, ezúttal Denzel Washington és Pedro Pascal főszereplésével. „Nem szórakoztok?! Nem ezért vagytok itt?!” (Bocsánat. Muszáj volt.)

Megjelenési dátum: november 22.

 

 

  1. Ballerina

 

Az említett részlet magyarra fordítva így hangzik: „Emlékszel azokra a táncosokra, akik rövid időre feltűntek a John Wick: 3. fejezet – Parabellumban? Most ők lesznek a főszereplők egy új filmben, Ana de Armas főszereplésével, aki egy bosszúszomjas bérgyilkost alakít, aki azokat keresi, akik megölték a családját. Ez a film egyesíti a Fekete Özvegy és a Vörös Veréb elemeit, miközben teljes mértékben a John Wick mitológiáját követi – némi leszbikus felhanggal fűszerezve az akciójeleneteket…

Megjelenési dátum: június 7.

 

 

  1. Deadpool 3

 

Most, hogy a Captain America: Új Világ és a Villámcsapások mindkettő 2025-re került át, a Marvel Moziverzum kínálata kissé szűkösebb. De még mindig ott van a harmadik Deadpool film, ami egyben az első Deadpool film is, ami már a Marvel Moziverzum része, mivel ez az első ilyen film a Disney és a Fox egyesülése óta, ami korábban rendelkezett a Deadpool jogokkal. Ha aggódnál, hogy a Disney égisze alatt készült film hiányolni fogja a korábbi Deadpool részeknek azt a bizonyos pikantériáját, ne tedd. Néhány hónappal ezelőtt a rendező, Shawn Levy biztosított minket arról, hogy a filmje továbbra is R besorolású marad. Azt sem tagadta, hogy Taylor Swift kameója lesz benne, szóval erre is érdemes figyelni.”

Megjelenési dátum: július 26.

 

 

  1. Borderlands

 

Eli Roth filmrendező legújabb alkotása a hosszú ideje futó Borderlands videojáték-sorozat adaptációja, melyben Cate Blanchett, Kevin Hart, Jack Black, Jamie Lee Curtis, Gina Gershon, Bobby Lee, Edgar Ramirez és egy csomó más színész szerepelnek, mindannyian egy relikvia után kutatnak Pandorán. Kétségtelen, hogy ez a film elég bizarr lesz, de valahogy mégis ez tűnik az egyik legizgalmasabbnak.

Megjelenési dátum: augusztus 9.

 

 

  1. Dűne: Második rész

 

Ez a film valójában már szerepelt a 2023-as leginkább várt filmjeink listáján, de az amerikai bemutató dátumát a hollywoodi munkaügyi sztrájkok miatt novemberből 2024 márciusára tolták. Nos, még mindig nagyon várjuk, és amit tavaly mondtunk, az még mindig áll: Amikor Denis Villeneuve 2021-ben kiadta a Dűnét, olyasmit ért el, amit sem Alejandro Jodorowsky, sem David Lynch nem tudott – sikeres adaptációt készíteni Frank Herbert legendás sci-fi sorozatából. A Dűne: Második rész ennek a történetnek a befejezése. Tudod, az a történet a fiatal hősről, aki messze az űrben felfedezi, hogy nagyszerű sorsra van rendelve. Nem, nem az, de közel jársz.

Megjelenési dátum: március 1.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu