A PSP elfeledett funkciója 16 évvel később is működik

Annak ellenére, hogy idén lesz húszéves ez a kézikonzol, egy rég elfeledett PlayStation Portable funkció meglepő módon még mindig működik rajta.

 

A PSP megjelenése óta közel két évtized telt el, de a GPS-alkalmazás meglepő módon még mindig működik. A nosztalgikus PSP-rajongók talán már nem is emlékeznek arra, hogy a kézikonzolnak volt navigációs funkciója, mivel ez sosem vált igazán elterjedtté és mainstreamé. Az okostelefonok és az autós navigációs alkalmazások között az önálló GPS-eszközök már kezdik úgy érezni, hogy a múlté, pláne, ha egy több generációval ezelőtti játékkonzolhoz csatlakoznak.

Annak ellenére, hogy a Sony már nem vesz részt a kézikonzolos játékok piacán, a nemrég megjelent PlayStation Portal eszközt leszámítva a PSP egy olyan konzol, amelyre szívesen emlékeznek vissza, és amely kereskedelmi szempontból is sikeresnek bizonyult. Bár a PSP közel sem fogyott olyan jól, mint a Nintendo DS konzolcsalád, a PlayStation kézikonzol bebizonyította, hogy van piac a nagyobb teljesítményű, hordozható játékeszközöknek. Utódja, a PS Vita azonban soha nem találta meg a közönségét, ami ahhoz vezetett, hogy a Sony többé-kevésbé teljesen lemondott a kéziszámítógépes játékok piacáról.

A retro játékok rajongóin kívül úgy tűnik, hogy a PSP-nek 2024-ben még mindig van praktikus funkciója, mint GPS-eszköznek. Az Instagram-fiók real_rodeo megosztott egy képet egy PSP-ről, amely GPS-ként szolgál egy autó műszerfalán, és azt állítja, hogy az alkalmazás még mindig működik.

Amikor a Sony piacra dobta a PSP-t, a techcég a hordozhatót egy minden egyben médiaeszközként reklámozta. A PSP amellett, hogy GPS-ként szolgált, zenét, filmeket és tévéepizódokat is lejátszott. Mivel a technológia az Egyesült Államokban kissé megkésett, és mivel drága kiegészítőre volt szükség, a PSP navigációs funkciója sosem vált igazán népszerűvé. Mindezek ellenére a PSP kiváló elsőgyártói játéktárának köszönhetően a PlayStation-rajongók számára a hordozható konzol annak idején kötelező darab volt.

Az elfeledett alkalmazások mellett egy PSP-cím hamarosan újra felemelkedik. A Persona 3, amely technikailag először PS2-es játék volt, teljes remake-kezelést kap a fejlesztő Atlus-tól. A Persona 3: Reload azonban ezúttal nem csak a PlayStation hardverre terjed ki. A Persona 3: Reload ugyanis egyike annak a négy játéknak, amelyet már februárban megerősítettek a Game Passra.

Emellett olyan pletykák is szárnyra kaptak, hogy egy klasszikus PSP-s franchise visszatérhet a Patapon személyében. Bár a CES 2024-en a Sony egyik trailerében felbukkantak felvételek a Pataponról, egyelőre nem tudni, hogyan nézhet ki a rajongók által kedvelt franchise visszatérése.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu