[SOP 2024] Jön a Metro Awakening – előzetest is kapott a State of Play-en az új VR shooter! [VIDEO]

A Metro Awakening, a Vertigo Games és a Deep Silver együttműködésében, 2024-ben érkezik.

 

 

Tizenhét évvel ezelőtt alapították az ukrán 4A Games stúdiót. Kezdettől fogva teljes mértékben a Metro franchise-nak szentelték magukat, amely a S.T.A.L.K.E.R.-től örökölt licenszet kapta, mint posztapokaliptikus lövöldözős franchise. Most ez a saga az eddigieken túlmutatóan bővül a Metro Awakening-gel, a franchise első virtuális valóság játékával. A Vertigo Games által a Deep Silverrel együttműködve fejlesztett cím félelmetesnek ígérkezik, és úgy is néz ki.

Öt évvel a Metro: Exodus megjelenése után, amely már akkor is áttörést jelentett a franchise-ban a „sétálós” küldetésekkel átszőtt nyílt világú megközelítésével, a franchise tovább halad a jelentős fejlődés útján, és most egyenesen a virtuális valóság világába ugrik.

Habár a State of Play-en bemutatott előzetes rövid volt, több mint elég ahhoz, hogy a franchise rajongóinak elvárásait felkeltse.

 

Az új Metro Awakening egy kizárólag VR-játék lesz?

 

A Metro Awakening nem csak egy rövid történettel és korlátozott játékmenettel rendelkező spin-off. Hanem egy teljes játék és egy tripla-A produkció, amely PS VR2-re, Meta Quest 2 és 3, valamint Steam VR-re is elérhető. Egy eredettörténet, amely a Metro 2033 eseményei előtt játszódik. Egyszerre kínál új nézőpontot a Metro-rajongóknak és fantasztikus kiindulópontot a VR-rel ismerkedő játékosoknak. Legalábbis azoknak, akik készen állnak arra, hogy gázálarcot öltsenek, magyarázta a PlayStation blog.

„A 2028-ban játszódó új történetet a sorozat alkotója, Dmitri Glukhovsky írta. Te irányítod Serdart, egy orvost, aki a feleségét keresi Moszkva klausztrofób, besugárzott alagútjaiban.”

„Ahogy Serdar egyre mélyebbre merül a metróban, bátorságát és józanságát próbára teszik a természetfeletti erők, amelyekkel találkozik, és olyan eseményeket indítanak el, amelyek oda vezetnek, hogy lelki ébredése valami egészen más lesz…”

A történeten túl a cím első személyű kalandjátékként határozza meg magát. Játékmechanikaként a túlélést, a lopakodást és a harcot vegyíti. A legjobb pedig az, hogy már nem kell sokáig várni a végleges verzióra! Hiszen a projekt felelősei valamikor 2024-re tervezik a megjelenést.

Igaz, hogy a Metro-játékok alapjául szolgáló regényekért felelős Dmitrij Glukhovszkij szerző posztapokaliptikus oroszországi víziója ismét szembeötlő. A játék létezésére azonban csak néhány napja utaltak a közösségi médiában. A Vertigo Games és a Deep Silver új projektje pár napja szivárgott ki, és bár az nem volt egyértelmű, hogy VR-exkluzív játékról lesz-e szó, most már tudjuk a választ.

Forrás: PlayStation Blog, YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV