Szokatlan irányt vehet az új Metro-játék egy bennfentes szerint?!

Nem tudni, hogy a 4A Games stúdió új játéka VR-exkluzív vagy hibrid lesz-e, de nagyon úgy tűnik, VR Metro-játékot kapunk…

 

 

Az ukrán 4A Games stúdiót 2006-ban alapították a S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl egykori munkatársaiból. A Metro-sorozattal sosem távolodtak el a poszt-apokaliptikus játékstílustól. Az orosz író, Dmitri Glukhovsky regényeinek adaptációi nemcsak disztópikus világuk, hanem hiperrealista grafikájuk miatt is népszerűek lettek. Ez a népszerű saga most, megbízható forrásokból származó pletykák szerint, egy új VR-játékkal bővül majd.

A stúdiónak az európai térség instabilitása és a Krím orosz annektálása miatt kellett diverzifikálnia munkáját és új székhelyet nyitnia Máltán, így érthető, hogy mennyi ideig hallgattak.

Most, négy évvel a Metro Exodus megjelenése után és a céget 2020-ban felvásárló Embracer Group megbízásából úgy tűnik, hogy az ukrán csapat egy új címen dolgozik. Ha minden igaz, ez lesz a Metro Awakening.

 

A Metro Awakening lenne a saga új játéka?

 

Az új Metro-játék létezése mindaddig bizonytalan, amíg a Saber Interactive (a stúdió kiadója) révén hivatalos megerősítés nem érkezik a 4A Games vagy az Embracer részéről. Az Insider Gaming szerint azonban, akik ezt az információt megerősítik, a bennfentes Kurakasis az, aki exkluzív szenzációval rendelkezik erről a játékról, amelyet hamarosan be fognak jelenteni.

Kurakasis arról ismert, hogy kiszivárgott a MachineGames új Indiana Jones-játékának címét, amit néhány nappal később az Xbox Developer Direct során megerősítettek.

Arról azonban nem árult el részleteket, hogy a játék többjátékos vagy egyjátékos lesz-e. Esetleg mindkettővel rendelkezik majd. Azt sem tudta megerősíteni, hogy kizárólag VR kiadásról van-e szó, bár azt megerősítette, hogy a játék a technológia előnyeit kihasználva készül.

A cég múltját tekintve nem lenne meglepő egy klasszikus stílusú játék és egy kiegészítő virtuális valóság változat hibrid koncepciója. A Metro-sorozat mindig is első személyű volt, ami megkönnyítené a VR-változatot. Anélkül, hogy „érintenie” kellene bármelyik másikat. Egyelőre csak a hivatalos megerősítésre várhatunk a projekt mögött álló egyik tagtól.

Forrás: Insider Gaming, X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu