PlayStation 5 Pro: a gyorsabb GPU segítség lesz sok játéknak [VIDEO]

Az alap PlayStation 5-höz képest 45%-kal gyorsabbnak ígérkező grafikus chip főleg azoknak a játékoknak lehet áldás, amik agresszívan alkalmazzák a dinamikus felbontást.

 

A Digital Foundry szerkesztői beszélgettek el a lent beágyazott videóban még mindig be sem jelentett félgenerációs konzolfrissítésről. Szó esik benne a PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR) felskálázó technológiáról és az Ultra Boost Mode-ról is (ezekről korábban már részletesebben beszámoltunk). A szerkesztők úgy vélik, hogy azok a játékok fognak a legjobb teljesítménybeli növekedésben részesülni, amik az AMD FSR 2 felskálázást alkalmazzák.

Erre pár példa: Star Wars Jedi: Survivor, Avatar: Frontiers of Pandora, Final Fantasy VII Rebirth, Final Fantasy XVI (elmosottnak hatnak a Performance grafikus módban), Immortals of Aveum… de azok a címek is jobb teljesítményt kaphatnak, amik nyíltan változó képfrissítési rátával (VRR) rendelkező módot is tartalmaznak. Ilyesmit többnyire a Sony saját fejlesztésű játékai között találunk (God of War: Ragnarök, Marvel’s Spider-Man 2, Ratchet & Clank: Rift Apart, The Last of Us: Part I, The Last of Us: Part II Remastered…).

Ha olyan játékról van szó, ami nem használ dinamikus felbontást és már így is stabilan tartja a 30 vagy 60 FPS-t, akkor nem lesz jelentősen jobb teljesítmény még a PSSR és az Ultra Boost segítségével, így nekik egy külön PlayStation 5 Pro patch fog kelleni, hogy a konzol jobb specifikációi mellé valóban jobb performansz is párosuljon. A PlayStation 5 Pro GPU-ja a Digital Foundry szerint a GPU-korlátolt forgatókönyvekben megoldást fog jelenteni, mert ezek során szokott agresszívabb dinamikus felbontást használni sok játék. A PlayStation 5-ön sok cím ilyen, de a PlayStation 5 Pro stabilabb élményt fog garantálni.

 

 

A PlayStation 5 Pro még nincsen bejelentve, de valószínűleg ősszel leleplezi a Sony, és (látván sok másik korábbi konzol megjelenési időszakát) novemberben talál el is fog jutni a boltokba. Vajon mennyit fog a cég elkérni érte?

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu