Nem nagy meglepetés: egy éven belül bejelentik a Nintendo Switch utódját

A japán cég tényleg dolgozik a Nintendo Switch után érkező platformon, ugyanis erre már utalást tett a nagy N a negyedéves üzleti jelentése során.

 

Holnap valószínűleg vissza fogunk még térni rá (így szó lehet a játékeladási adatokról is), de azért gyorsan megemlítjük, hogy március 31-ével bezárólag 141,32 millió Nintendo Switch fogyott. Ezzel kb. kétmillió példány kelt el 2024 első három hónapjában, ami valljuk be, nem valami fényes. Mindegy is, beszéljünk helyette az utódról, aminek a neve továbbra sem ismert, így mi is maximum Nintendo Switch 2-ként hívhatjuk, ugyanis hasonló formátumú lesz a pletykák szerint (hordozható, ám dokkolható platform).

Furukawa Shuntaro, a Nintendo elnöke a pénzügyi jelentés során megerősítette, hogy ebben az üzleti évben be fogja jelenteni a Nintendo Switch 2-t. Azaz legkésőbb 2025 márciusának végére látni fogjuk a platformot. A bejelentés még nem egyenlő a megjelenéssel, de mivel a Switch is 2017 márciusában jutott el a boltokba, valószínűleg most is hasonló példát követ majd a japán cég, és a pletykák alapján valamikor 2025 elejétől lesz megvásárolható.

Furukawa kommentjét a Nintendo még a Twitteren is megosztotta: „Itt Furukawa, a Nintendo elnöke. Még ebben a pénzügyi évben bejelentést teszünk a Nintendo Switch utódjáról. Több mint kilenc év telt el azóta, hogy 2015 márciusában bejelentettük a Nintendo Switch létezését. Idén júniusban tartunk egy Nintendo Directet a Nintendo Switch 2024 második felére vonatkozó szoftverkínálatáról, de kérjük, vegyék figyelembe, hogy a Nintendo Switch utódjáról nem lesz szó a prezentáció során.”

 

 

Tehát júniusban jön a megszokott Nintendo Direct, amiben a Switch utolsó nagyobb exkluzívjait bemutatja a cég, és erre szükség is lesz, ugyanis bár biztos, hogy több játékot is visszatartanak a Switch-utód miatt, kicsit még meg kellene tolni a Switch szekerét, mert valós esélye van arra, hogy a rekorder PlayStation 2 talán 160 milliós (ezt Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment ex-elnöke mondta!) eladási eredményét utolérje.

Úgyhogy mindent bele.

Forrás: WCCFTech, Nintendo

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu