Törölte egyik projektjét a Remedy Entertainment!

A finn fejlesztők az egyik játékukról lemondtak, és pont arról a címről van szó, ami műfajilag, illetve kiadója tekintetében is kilógott a többi közül; vajon ezek után mire készül a Max Payne első két részének, az Alan Wake-nek és a Controlnak a stúdiója?

 

A Remedy Entertainment bejelentette egy sajtóközleményben, hogy lemondott a Project Kestrelről, ami eredetileg egy free-to-play többjátékos cím lett volna, majd idővel átalakult egy fizetős címmé. Novemberben nevezték át a projektet, ami addig Vanguard néven futott. Az új névhez társfinanszírozó is jött a kínai techgigász Tencent személyében (a cégnek közel 15%-os részesedése van a Remedy-ben!), de a teljes fejlesztés sosem kezdődött el. A projekten dolgozó embereket nem rúgják ki, de átirányítják őket más játékokra, és a változás miatt minimálisra veszik az új munkaerő felbérlését, hiszen a többi projekt több embert kap.

Tero Virtala, a Remedy vezérigazgatója az alábbiakat írta a Kestrel törléséről: „A Kestrel kódnevű projekt a kezdetekben ígéretesnek tűnt, de a projekt még mindig a korai koncepciós fázisban volt. Más projektjeink jól haladtak előre, a fejlesztés következő szakaszába léptek, és a rájuk való fokozottabb összpontosítás előnyökkel jár számunkra. A tehetséges Kestrel-fejlesztőket át tudjuk csoportosítani a többi játékprojektre, és számos támogató funkciónk további figyelmet kap a működésükkel kapcsolatban. Ez egy újabb eszköz annak biztosítására, hogy játékprojektjeink továbbra is jól haladjanak.

Szeretnék köszönetet mondani a Kestrel fejlesztőcsapatának. Bár úgy döntöttünk, hogy a Remedy szélesebb körű előnyei érdekében leállítjuk a projektet, csapatunk jó munkát végzett, és értékes tanulságokkal szolgált számunkra. Szeretnék köszönetet mondani a Tencentnek is az eddigi partnerségért. Nagyon profik és támogatóak voltak,” írta Virtala.

A Remedy Entertainment mással is foglalkozik. Az első két Max Payne remake-je, a Control 2, a Condor kódnevű projekt mind fejlesztés alatt áll, így valószínűleg nem lesz akkora baj, hogy nem tenyerel a finn csapat bele az élő szolgáltatásos (live service) modellbe.

Forrás: Insider Gaming, Remedy

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu