Szivárog a Resident Evil 1 Remake, ki tudja, hol áll meg…

A Capcom terveiről egyre többet tudunk, és úgy tűnik, hogy tényleg nem hagyja ki a japán cég az első Resident Evilt, igaz, ebben az esetben régebben már volt egy remake, amit 2015-ben HD-ra felhúzva adtak ki.

 

Miközben a Resident Evil 2, 3, illetve 4 is újragondolt remake-et kapott, ami az RE Engine-en futott, a Resident Evil első részének HD remasterje még nem, ugyanis ez lényegében egy arcfelvarrott GameCube játék volt, ami eredetileg 2002-ben látott napvilágot. Emiatt pedig nem csoda, hogy az első játékhoz is hozzá fog nyúlni a csapat, és erről a Twitteren a BioHazard Declassified több részletet is közölt.

A játék címe jelenleg Biohazard: RE 1 (szerintünk a kettőspont az RE után van… és ez a japán cím lesz), és a játékmenet tempója lassabb lenne a Resident Evil 2 Remake-nél. Mindegyik zombinak egyedi modellje lesz, ugyanis nincs annyira sok ellenfél a játékban, ráadásul „tankosabb” lesz mindegyikük, azaz több töltényt kell beléjük ereszteni, hogy végül elfeküdjenek. A Crimson Head ellenféltípus (a T-vírus által tovább mutálódó zombi) is fel fog bukkanni. A háttértörténetet sokkal jobban ki fogja bontani a Capcom, ami ráadásul egy eltérő külső nézetes kameraállást fog használni. (Ez szerintünk azt jelenti, hogy nem rögzített kameraállást használnak, hanem a váll mögöttit, amit a Resident Evil 4 Remake-ben is láthattunk.)

A GameCube-os remake-ben látott előre renderelt hátterek nem lesznek használva a Resident Evil 1 Remake-ben. Mindegyik szoba be fogja előre tölteni a hátterek assetjeit (például a modelleket), majd a többi assetet akkor tölti be, amikor nyitjuk az ajtót, így a pletyka szerint a megvilágítás és a látványvilág is jelentősen javulni fog. Mindebben feltehetőleg az újgenerációs RE Engine, az RE neXt (REX) is segíteni fog. És Dusk Golem is megerősítette, hogy fejlesztés alatt áll a játék, és 2026-ban fog megjelenni, és hozzátette, hogy az információ részben igaz (például a külső nézetes kamera).

Mindez nem hivatalos még.

Forrás: Reddit,

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.