Deadlock: Overwatch-rivális játékot fejleszt a Valve?

Gabe Newell cége állítólag egy hatalmas szivárgás áldozata lett (bár ez nem fogja felülmúlni a Half-Life 2 történetét húsz, huszonegy évvel ezelőttről), és most azt rebesgetik a madarak, hogy egy 6v6 lövöldözős játék készül náluk.

 

A Deadlock a 4chanen és a Twitteren is felbukkant. A pletykák szerint az Overwatch (nem nagy meglepetés), a Team Fortress 2 (ez sem, hiszen ez „házon belüli” játék), illetve a Dota 2 ihlette a külső nézetes lövöldözős játékot, amiben két, egyenként hat főből álló csapat mérközik meg. Gabe Follower, egy eléggé elhivatott Valve-rajongó számolt be a legpontosabban arról a Twitteren, hogy mire számíthatunk a Deadlockban:

„6 vs. 6 csatározás hatalmas, 4 sávos pályákon. Használható képességek és tárgyak. Toronyvédelmi (tower defense) (játék)mechanikák. Steampunkkal kevert fantasy környezet. Mágusok, furcsa lények és robotok. Gyors utazás lebegő sínek segítségével, hasonlóan a Bioshock Infinite-hez. A hősök dizájnját nagyjából a Dota univerzum ihletette. A fő pálya egy modern steampunk európai városra utal (kicsit olyan, mint a Half-Life). Kezdetben a játéknak sci-fi elemei voltak, amelyeket a Half-Life és a Portal ihletett, de a rossz visszajelzések után a fejlesztőcsapat úgy döntött, hogy a fantasyra koncentrál.”

Gabe Follower kiemelte, hogy a Deadlock egy új név egy régebbi projekten. Legutóbb ezt a játékot úgy ismerhettük, hogy Neon Prime. Talán ez volt a régebbi, sci-fivel felvértezett koncepció neve. A projektből kiszivárgott képek meggyőzőek, de ki tudja, hogy nem egy hoaxról van-e szó. A kezelőfelület (ami azért eléggé ideiglenesnek tűnik), a karakterdizájn, a minitérkép és a betűtípus is hasonlít ahhoz, amit a Dota képvisel. Viszont ez a 6v6-os felállás manapság már kezd egy kissé fárasztó formula lenni, és a tech fantasy egyveleget is láthattuk egy olyan játékban, ami ma már nem létezik. Na, ki emlékszik a Battlebornra…?

Viszont az is érdekes, amit Garry Newman, a Garry’s Mod alkotója mondott a Twitteren: szerinte élvezetes látni, ahogy mindenki utálkozik a négy kép láttán, amik egy zárt alfából származnak, miközben mindenki egymás torkára lépne, hogy játszhasson vele. Már ha valóban létezik a játék.

Forrás: PCGamer

 

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)