Mikor kezdődött a Hellblade II fejlesztése? A stúdió vezetője válaszol! [VIDEO]

A Senua’s Saga: Hellblade II-t nem akkor kezdte el a már az Xbox Game Studios kötelékébe tartozó Ninja Theory, amikor elsőre gondoltuk volna, hanem egy másik időpontban.

 

A Hellblade: Senua’s Sacrifice 2017-ben jelent meg, és logikusan arra következtethetnénk, hogy akkor, vagy esetleg 2018-ban el is kezdte a játék folytatásának fejlesztését a stúdió. Ám ez nem így van, és még a 2019-es The Game Awardson bemutatott trailer (ugyanekkor leplezte le a Microsoft az Xbox Series X-et) is kicsit csalóka volt annak ellenére, hogy a Ninja Theory megerősítette, hogy az engine-en belül futó grafika (Unreal Engine 5) egy valóban next-gen élményhez vezet.

De még akkor sem állt igazából teljesen fejlesztés alatt a Senua’s Saga: Hellblade II! Tehát kicsit trükközött a stúdió a bejelentéssel! Erről Dom Matthews, a Ninja Theory vezetője beszélt a Kinda Funny Gamesnek adott interjújában. Elmondta, hogy a teljes fejlesztésbe csak 2020-ban vágtak neki, így a bejelentő trailer még csak egy „vázlat” volt. Csak akkor tapostak a gázpedálra, amikor a Bleeding Edge-et befejezték. Így nem voltak fejlesztési problémák, hanem nem volt mit bemutatniuk, és ezért telt el több mint két év az első rész megjelenése és a második rész bejelentése között.

És éppen ezért nem nagyon bukkant fel a hírekben két évig a 2019-es The Game Awards után a Senua’s Saga: Hellblade II, ugyanis a 2021-es The Game Awardson tudtak végre valamit megmutatni az akkor már valóban fejlesztett játékból. Ez a rövid időtartam azért azt is bemutatja, hogy mennyire gyorsan képesek voltak valamit bemutatni a közönségnek. A négy évig tartó fejlesztési ciklus így érthetővé teszi, hogy miért lesz 7-8 óra alatt végigjátszható a történet (ennyi kellett az első Hellblade-nek is), bár itt jobb harci rendszer és szebb grafika lesz.

A Senua’s Saga: Hellblade II május 21-én jelenik meg Xbox Series-re és PC-re, de a Game Passon is fenn lesz.

Forrás: GameRant 

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)