Az Xbox 360 példáját követné az Xbox Series utódja?

A 2005-ben megjelent Microsoft-konzolhoz hasonló stratégiát alkalmazhat a Microsoft a következő konzolgenerációban, ami akár hamarabb is itt lehet mint ahogy azt gondolnánk.

 

Egy Call of Duty-s bennfentes, TheGhostofHope megbízható forrásokra alapozva állítja azt, hogy az Xbox Series után érkező konzol (aminek a nevét nem próbáljuk meg kitalálni, mert senki sem gondolta volna, hogy az Xbox után Xbox 360, majd Xbox One, illetve Xbox Series néven futnának a hardverek…) 2026 végén már meg is jelenhet. Azaz kb. két és fél év múlva. Az már nem lenne meglepetés, hogy a nyitócímek között ott lenne a Call of Duty akkori epizódja is.

Ez már nem az első alkalom, amikor erről az időpontről hallunk. Decemberben RedGamingTech, egy YouTube-os is ezt az évet említette, és szerinte a Microsoft egy AMD Ryzen Zen 5 CPU-t fog használni a konzolban, ugyanis addigra nem lesz a boltokban a Zen 6-os architektúra. Szó volt arról is, hogy nem lesz két SKU (változat) a piacon, ahogy jelenleg, így csak egyetlen verziót adna ki a redmondi cég, ami így szeretné az Xbox 360 sikereit megismételni: anno ez a konzol egy évvel megelőzte a riválisokat, a PlayStation 3-at és a Nintendo Wii-t, és ez az előny be is vált a Microsoftnak.

2014-ben azt hallottuk, hogy az Xbox 360-ból 84 milliót értékesítettek, ami az Xbox 24 milliójához és az Xbox One kb. 58 milliójához képest számottevően jobb. Az Xbox Series páros jelenleg kb. 27 millió eladásnál tart. Viszont ha az új Xbox előbb jelenne meg, az kockázatos lenne, de jelenleg a Microsoftnak nem nagyon van jobb választása. Mindez azért is érdekes, mert az Xbox-elnök Sarah Bond azt mondta nemrég, hogy technológiailag a legnagyobb ugrást akarják elérni az új hardverrel.

Ezért nem lenne félgenerációs frissítés most, és ha a PlayStation 6 megjelenne (2027-2028 körül), addigra a Microsoft csökkentheti az árat, és a PS6 jobb teljesítményére a redmondiak egy frissített konzollal reagálhatnak. Az NPU (MI-gyorsító) és az MI is szereppel bírhat, de mindez még nem hivatalos…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.