Final Fantasy VII Rebirth: minden erővel a frame rate javítása volt a cél

A Square Enix a PlayStation 5-ből szinte mindent kisajtolt, hogy a Final Fantasy VII remake-jének második fejezete jobb frame rate-tel futhasson (és valószínűleg a még be sem jelentett PlayStation 5 Pro esetében ez még jobb lesz).

 

A Final Fantasy VII nemrég kapta megaz Ultimania nevű könyvet, amiről a Twitteren a Shinra Archaeology Department közölt pár új részletet. Ikeda Suichi, a vezető renderelési programozó a játék renderelési programkódjáról beszélt. Megerősítette, hogy a Final Fantasy VII Remake után teljesen újra kellett írni a Final Fantasy VII Rebirth miatt, és valószínűleg a harmadik rész esetében is ugyanehhez kell a Square Enixnek folyamodnia.

A PlayStation 5 által rendelkezésükre bocsátott plusz teljesítmény mind arra lett szánva, hogy a frame rate jobb legyen, és annyira ezt tekintették feladatnak, hogy semmi nem maradt a konzolban, hogy esetleg a játék más aspektusait is javítsák. Ha a renderelés ugyanúgy néz ki, amit a Final Fantasy VII Remake nyújtott, akkor ez egyfajta győzelemként volt elkönyvelhető a japán fejlesztők számára.

Hano Tomohito, a Final Fantasy VII Rebirth vezető technikai programozója is megszólalt az Ultimania künyvben. Bár a fejlesztés során főképp az Unreal Engine 4-et használták, a csapat több hasznos funkciót átemelt az Unreal Engine 5-ből, ami annyira elterjedt technológiának nevezhető, hogy sokan átváltottak erre, holott volt házon belüli engine-jük. Ilyen például a CD Projekt RED is, ami a REDengine-t utoljára a Cyberpunk 2077 Phantom Liberty nevű, első és egyetlen kiegészítőjében alkalmazta.

A Final Fantasy VII Rebirth február 29-én jelent meg PlayStation 5-re, és még nem lett bejelentve más platformra (ráadásul azt hallani, hogy az eladások tekintetében nem valami fényes adatokkal bír), ugyanis feltehetőleg időzített exkluzivitás van. A Final Fantasy VII Remake is PlayStation 4-exkluzív volt, majd jött a bővített PlayStation 5-ös kiadás Intergrade alcímmel, és utána ugrott át PC-re.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu